Za "Hiljadu malih osmijeha" prikupljeno 50.000 maraka

23.05.2011. 13:24 / Izvor: Fena
Za 'Hiljadu malih osmijeha' prikupljeno 50.000 maraka

Na svečanoj večeri "Hiljade malih osmijeha", Američke trgovinske komore u BiH (AmCham), održanoj u subotu navečer, prodajom ulaznica i podrškom donatora prikupljeno je više od 50.000 KM za UNICEF-ovu inicijativu "Najbolji početak za svako dijete".

Predstavnicima uglednih firmi u BiH, međunarodnih organizacija, javnih institucija i diplomatskog kora obratili su se specijalni gost večeri Patrick S. Moon, ambasador SAD-a u BiH, Lejla Zukić-Krivdić, predsjednica AmCham-a BiH i Florence Bauer, predstvnica UNICEF-a u BiH.

"Ovaj događaj je veoma značajan za nas i jako smo sretni što smo ostvarili ovaj vid partnerstva sa AmCham-om, koji nam je omogućio da zagovaramo najbolja rješenja za rani rast i razvoj djece i da omogućimo najbolji početak za svako dijete. U poređenju sa prošlom godinom imamo dosta razloga da slavimo i budemo zadovoljni s onim što je postignuto. Zahvaljujući AmCham-u i drugim donatorima postignuti su značajni napreci u oblasti dječijeg ranog rasta i razvoja. Veliki uspjeh je i usvajanje politike ranog rasta i razvoja u oba entiteta koja stavlja strateški odgovor da se ova pitanja riješe na najbolji mnogući način", istakla je Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Nakon uručenja zahvalnica donatorima, gosti večere imali su priliku uživati u zabavnom programu koji su za ovu priliku pripremili učenici Srednje muzičke škole iz Sarajeva, plesna grupa Fresh Generation i Feedback band.

"Veoma smo zahvalni na ovako velikom odzivu predstavnika bh. poslovne zajednice, ali i medija, čiju podršku izuzetno cijenimo. Smatramo da je za našu zemlju izuzetno važno pokretanje ovakvih inicijativa i projekata koji imaju za cilj podsticanje ranog dječijeg rasta i razvoja. AmCham će svakako i u budućnosti nastaviti u zalaganju dobivanja što većeg broja malih osmijeha na licima djece u cijeloj BiH", izjavila je Lejla Zukić-Krivdić, predsjednica Američke trgovačke komore u BiH.

Ovogodišnji Zlatni donatori događaja bili su su Elektroprivreda i m:tel. Serebrni donatori su BH Telecom, Sindikat BH Telecom-a, Microsoft i Triland Development, a bronzani BBS, Unitic, Sector Security, NLB Razvojna Banka AD BL, Raiffeisen bank, Coca Cola, Američki Univerzitet u BiH, Logosoft, FedEx, Siemens, Cisco, Communis i Oracle.

Zahvaljujući podršci Evropske unije, norveške Vlade, Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj i kompanije m:tel, UNICEF je u okviru inicijative "Najbolji početak za svako dijete" otvorio sedam centara za rani rast i razvoj širom BiH, kroz koji je ponudio inovativni model koji povezuje usluge zdravstvene i socijalne zaštite, te odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Dio sredstava koje je AmCham prikupio prošle godine iskorišten je za kupovinu kombija koji će se koristiti kao mobilni centar i omogućiti pružanje usluga na unapređenju ranog rasta i razvoja djeci i roditeljima u ruralnim područjima, saopćeno je iz Američke trgovačke komore u BiH (AmCham).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza