Priča o Adnanu iz Tojšića oduševila regiju: Djed mi jednom dao 100 maraka i ja sebi kupim janje

28.01.2022. 09:58 / Izvor: tuzlanski.ba
Adnan

Priča o vrijednom dječaku Adnanu Kuraliću iz Tojšića, malog sela kod Kalesije, oduševila je hiljade ljudi.

Priča o vrijednom dječaku Adnanu Kuraliću iz Tojšića, malog sela kod Kalesije, oduševila je hiljade ljudi. Naime, 13-godišnji Adnan sav svoj džeparac troši kako bi proširio stado ovaca. Sada ima oko 33 ovce o kojima se brine svakodnevno, a njegova priča oduševila je gledatelje iz cijele regije.

"Djed, mamin otac, jednom mi je dao 100 maraka i ja od toga sebi kupim janje. I tako, malo pomalo, od te jedne ovce skupio sam ih pet-šest", kazao je Adnan za Tatabrada.tv.

"I drugi djed je imao ovce i ja sam ih s njim ponekad čuvao i kao nagradu mi je znao dati janje. Kad se djed razbolio, htio ih je prodati i dao mi novac da prodam i svoje i njegove. Ja sam došao kući i plakao i onda sam došao i bacio im one pare: "Džaba vama vaše pare, ja ovaca ne dam". Ipak sam ih morao prodati, ali onda sam kupio junicu da othranim tele. Ponovo sam skupio novac i povukla me želja za ovcama. Kupio sam tri ovce i malo pomalo one se tako janjile i sad ih ima dosta", ispričao je.

Adnan je otkrio i da uz sve obaveze pronađe vremena za igru, međutim muči ga što se, kako kaže, nema s kim igrati. "Ma svi su na onim telefonima. Imam i ja telefon, ne kažem da ga nemam, ali oni su ovisnici o onim telefonima", kaže Adnan kroz smijeh.

Adnan je iskreno odgovorio i na pitanje o školi. "Pa da kažem, nije ni najbolje, a nije ni najgore", kazao je Adnan i za kraj pozdravio sve svoje nastavnike i razrednicu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza