Cinema City: "Mama i Tata: Reality Show", na repertoaru od 20. januara

19.01.2011. 07:43 / Izvor: eKapija.ba
Cinema City: 'Mama i Tata: Reality Show', na repertoaru od 20. januara

Sa još jednim odličnim vikendom u kome su aktuleni mega hitovi "Turist" i "Vrlo zapetljana priča" te urnebesne komedije "Upoznaj male Fokerove" i "Murjaci s klupe" privukli preko 5000 gledatelja multiplex Cinema City za narednu filmsku sedmicu priprema premijeru trenutno najgledanijeg 3D spektakla sa američkih kino blagajni, nastavlja projekat Cinema City Art House sa otvaranjem nagrađivanog BH filma, te donosi pravi praznik za mališane i njihove roditelje sa otvaranjem čak dva nova Animirana hita u okviru promotivne akcije Zimske čarolije 2011.

Program Cinema City od 20. januara predvodi hit akciona komedija "Zeleni obad" (Green Hornet). Moderni rimejk holivudskog akcionog klasika iz 70-tih u kojem je jednu od prvih filmskih uloga igrao legendarni Bruce Lee proteklog se prazničnog vikenda otvorio na prvom mjestu američke top liste najgledanijih filmova sa sjajnih 40 miliona dolara što je drugo najbolje otvaranje u vikendu Martina Lutera Kinga svih vremena. Modernu filmsku ekranizaciju urađenu u vrhunskoj 3D tehnologiji rediteljski potpisuje sjajni francuski autor Michel Gondry, tvorac kritičarskog favorita "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" dok u naslovnim ulogama gledamo trenutno vrlo popularnog komičara Setha Rogena, junaka hita "Pineaple Express", prelijepu Cameron Diaz, zvijezdu akcionih mega hitova "Čarlijevi anđeli" i "Noć i Dan" tajvanskog mega stara Jay Choua u ulozi čuvenog pomoćnika Katoa.

Rogen u filmu igra Britta Reida, raskalašenog i razmaženog sina poznatog medijskog mogula koji nakon smrti oca kreće u borbu protiv kriminala kao maskirani super junak poznatiji kao Zeleni obad. Pomoć dobija od mističnog azijata Katoa, eksperta u borilačkim vještinama koji postaje njegov lični vozač i prelijepe sekretarice Lenor Case...

Od 20. januara u okviru novopokrenutog programa Cinema City Art House, prvi sarajevski multiplex na repertoar donosi višestruko nagrađivani bh. film "Mama i Tata: Reality Show", mladog autora Faruka Lončarevića. Socijalna drama koja probija granice stereotipa sa glumcima amaterima Zagorkom Borotom i Vjekoslavom Ramljakom nošena hvalospjevima kritičara osvojila je veliku nagradu žirija 13. Sarajevo Film Festivala te ostvarila vrlo bogat festivalski život a nakon 3 godine konačno kreće u distribuciju na teritoriji BiH. Film će u Cinema city biti prikazivan sa kopijom titlovanom na engleski jezik pa ga mogu ravnopravno pratiti i stranci koji žive i rade u Sarajevu.

Radnja ove društveno vrlo aktulene priče vrti se oko ostarjelog bračnog para iz Sarajeva. Mama i tata imaju svoje rituale: kafu, igranje karata, gledanje TV-a. On je preživio moždani udar i, teško komunicira a ona je vitalna starija gospođa koja koristi muževljevu invalidnost da, nakon 50 godina, promijeni odnos snaga u starinskoj patrijarhalnoj porodici...Informacija svim gledateljima da je za projekcije programa Cinema City Art House pa tako i za „Mama i Tata“ jedinstvena cijena ulaznice od 4 KM.

Cinema City nastavlja održavanje velike promotivne akcije Zimske čarolije 2011. otvaranjem čak dva aktuelna animirana filma iz najnovije evropske produkcije. Od 20.januara na repertoar dolazi dugo očekivana 3D animirana avantura "Sammy na putu oko svijeta". Animirani film danskog reditelja Bena Stassena koji govori o avanturama male kornjače i njenih prijatelja u okeanu u kinima susjedne Hrvatske ostvario je rezultat od preko 30.000 gledtelja a zahvaljujući činjenici da je sinhronizovan na naš jezik uz pomoć glasova sjajnih hrvatskih glumaca Ivana Glowatskog, Zrinke Cvitešić i Milana Kekina ravnopravno ga mogu pratiti i oni najmlađi gledatelji.

Na repertoar od 20.januara stiže i nova filmska ekranizacija čuvene francuske bajke "Mačak u čizmama". U potpunosti autorski projekat poznatog francuskog glumca Jerome Deschampsa koji je režirao priču u kojoj posuđuje glas naslovnom karakteru nastao je prema literarnom predlošku čuvenog dječijeg pisca Charlesa Perraulta u kojem mladi mlinar nasljeđuje čudnog mačka koji govori i ima čizme sa magičnim moćima. Putem trikova i šala mačak pomaže svom mladom gospodaru da osvoji srce voljene princeze. Ostali udvarači takođe žele ruku princeze i uradiće sve da sprijeće vjenčanje...

Cinema City je u saradnji sa partnerom akcije Cappy za sve gledatelje najaktulenijih dječijih naslova za vrijeme zimskog raspusta na ponudi ima Čarobni Combo paket u kojem dva Cappy Tempo soka 0,5 L i Mega kokice mogu kupiti po promotivnoj cijeni od samo 6 KM. Ponuda vrijedi za sve cappy ukuse i traje do isteka zaliha.

Od 20. januara na blagajnama multiplexa Cinema city kreće pretprodaja ulaznica za novu hit komediju "Dilema", tvorca "Da Vinči koda" Rona Howarda. U urnebesnom filmu koji je proteklog vikenda otvoren sa zaradom od 20 miliona dolara u naslovnim ulogama gledamo urnebesni komičarski duo Vince Vanghna i Kevina Jamesa dok im društvo na velikom ekranu čine srednjovječne ljepotice Winona Ryder i Jennifer Connelly a na repertoar Cinema City stiže 14 dana nakon otvaranja u Americi od 27. januara.

Svi posjetitelji multiplexa Cinema City i dalje mogu uživati u novoj ponudi Cafe bara gdje uz kino ulaznicu mogu ostvariti popust od 30% na asortiman proizvoda Manuel Cafe.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznica, velike promotivne akcije Zimske čarolije, 3D projekcija, bluetooth oglašavanja, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza