Multiplex Cinema City: Na programu drama Ahmeda Imamovića "Belvedere", za ljubitelje komedije "Termin"

01.12.2010. 08:35 / Izvor: eKapija.ba
Multiplex Cinema City: Na programu drama Ahmeda Imamovića 'Belvedere', za ljubitelje komedije 'Termin'

Nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem je prešao magičnu cifru od 300.000 gledatelja u 2010. godini, multiplex Cinema City u prvoj filmskoj sedmici decembra najavljuje otvaranje dva blockbustera najnovije holivudske produkcije, vizuelno zapanjujućeg naučno popularnog 3D naslova te novog BH filmskog uradka, najavljuje pretprodaju ulaznica za nove svjetske i BH premijere te predstavlja nove ponude i akcije Cafe bara.

Program od 02. decembra predvodi urnebesna komedija "Termin" (Due Date). Riječ je o novom ostvarenju Todda Philipsa, trenutno najvećeg reditelja žanra komedije koji se u proteklih nekoliko godina dokazao hitovima "Stara škola", "Starsky i Hutch" i prošlogodišnjim mega blockbusterom "Mamurluk". U naslovnoj ulozi gledamo jednog od glavnih junaka "Mamurluka" presmješnog Zacha Galifianakisa koji ovaj put veliki ekran dijeli sa Robertom Downey Jr., za Oskara dva puta nominovanim junakom blockbustera "Sherlock Holmes" i "Iron Man". Pored ovog neobičnog dvojca u urnebesnoj buddy road komediji u sporednim ulogama gledamo sveprisutnu kontraverznu glumicu Juliette Lewis i Oskarom nagrađenog afroameričkog stara Jamie Foxxa.

U filmu koji je samo na američkim kino blagajnama u proteklih mjesec dana inkasirao preko 80 miliona dolara Downey jr. igra Petera Highmana, čovjeka koji prvi put treba postati otac i juri kako bi iz Atlante uhvatio let za Los Angeles te bio uz ženu tokom poroda. Njegove najbolje namjere kreću u posve krivom smjeru nakon slučajnog susreta s Ethanom Tremblayem, čovjekom koji želi postati glumac i magnetom za katastrofe...

Ljubitelje horora od 02. decembra očekuje nova poslastica u vidu nastavka kultnog ostvarenja žanra "Paranormalna aktivnost 2". Originalni film snimljen 2007.godine sa glumcima amaterima i budžetom od 15.000 dolara prošle je godine nošen hvalospjevima publike i kritike dostigao status najisplativijeg filma svih vremena sa zaradom od gotovo 200 miliona dolara u kinima širom svijeta. Jednako dobar i vrhunski napet nastavak koji rediteljski potpisuje mladi autor Tod Williams krajem oktobra otvoren je na prvom mjestu američke top liste sa zaradom od 40 miliona dolara na putu prema totalu od gotovo 90 miliona dolara.

Ovaj put radnja govori o obitelji koja, nakon što je, prema vlastitom mišljenu, iskusila niz provala, postavlja sigurnosne kamere po cijeloj kući. Uskoro na vlastiti užas spoznaju da su događaji koji se odvijaju u njihovom domu neke neobjašnjive paranormalne prirode i prolaze noć pravog užasa...

Od 02. decembra Cinema City za najmlađe gledatelje i njihove roditelje donosi pravi praznik u vidu prekrasnog 3D naučno popularnog filma "Svijet okeana 3D".

Prvi 3D dugometražni obrazovni dokumentarni film o prirodi plod je sedmogodišnje produkcije, 25 međunarodnih ekspedicija i 200 sati materijala o podvodnom svetu snimljenog 3D tehnologijom. Snimila su ga braća Žan-Žak i Fransoa Mantelo koji imaju 18 godina iskustva u snimanju podvodnog sveta 3D tehnologijom a do sada su potpisali sjajna ostvarenja "Ajkule 3D" i "Delfini i kitovi 3D: plemena okeana". Film je, prema navodima autora, snimljen s namjerom da upozna gledaoce sa dragocjenim i krhkim ekosistemom svjetskog okeana - koji je iznjedrio život na planeti, a ugrožen je zagađenjem i drugim ljudskim intervencijama te ima vrlo bitnu obrazovnu funkciju i prema onim najmlađim gledateljima koji ga mogu ravnopravon pratiti zahvaljujući lokalnoj sinhronizaciji.

"Svijet okeana 3D" prati putovanje jedne kornjače kroz zanimljivi podvodni svijet u potrazi za pogodnim mestom za polaganje jaja. Gledaoci je prate od prvog zaranjanja u vodu, preko naselja algi pored kalifornijske obale, života koralnih grebena Australije, do voda koje zapljuskuju Meksiko i pružaju utočište hiljadama ajkula.

Cinema City od 02. decembra na repertoar donosi i novi BH filmski uradak, dramu Ahmeda Imamovića "Belvedere". Bh. dobitnik nagrade Evropske Fimske Akademije za kratki film "10 minuta" i kreator hita "Go west" predstavlja potresnu priču o žrtvama genocida u Srebrenici u kojoj u naslovim ulogama gledamo veterane bh. glumišta Sadžidu Šetić, Nermina Tulića, Minku Muftić, te mlade nade Armina Rizvanovića i Adisa Omerovića.

Ovo je intimna priča o onima koji su preživjeli genocid u Srebrenici, a sada se suočavaju sa stvarnošću punom kontrasta. Realnost njihove neumorne potrage za istinom sudara se sa trivijalnošću svakodnevice tranzicijskog društva opsjednutog produkcijom "reality shows" koji formiraju pojedince površnog karaktera. Kada se ova dva svjeta sudare u potpuno disfunkcionalnom društvu, počinje odbrojavanje…

U okviru velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010 09. decembra očekuje nas Svjetska premijera trećeg nastavka epske fantazijke sage nastale prema još jednom literarnom bestselleru "Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza" ovaj put urađenog u najmodernijoj 3D tehnologiji. Pretprodaja ulaznica kreće na blagajnama multiplexa od 02. decembra kao i za novi revolucionarni 3D SF spektakl tvornice snova Walt Disney "Tron: Nasljedstvo" koji svoju Svjetsku premijeru ima 16. decembra. Blockbuster Season 2010 svojom Svjetskom premijerom zatvara novi nastavak urnebesnog komičnog serijala Bena Stillera i Roberta DeNira "Upoznajte male Fockerove" 23. decembra. Partner akcije Blockbuster Season 2010 Coca Cola za sve gledatelje pripremio je i nagradnu igru. Naime, svi kupci combo paketa multiplexa učestvuju u nagradnoj igri u kojoj putem grebalica mogu osvojiti zimske poklone Coca Cola (šalovi i kape za uši) i gratis combo pakete multiplexa za vrijeme trajanja akcije Blockbuster Season 2010. Nagradna igra traje do isteka zaliha nagradnog fonda.

Od 02. decembra na blagajnama multiplexa Cinema City počinje pretprodaja ulaznica za još jedan BH film, socijalne drame Adisa Bakrača "Ostavljeni" koja je svoju Svjetsku premijeru doživjela ove godine na filmskom Festivalu u Karlovim Varima te donijela Zlatnu Arenu Pulskog Festivala za najbolju mušku ulogu mladom BH glumcu Toniju Grgi. Film će svoju Gala BH premijeru doživjeti 07. decembra u multiplexu Cinema City a redovno prikazivanje kreće 09. decembra.

Svi posjetitelji multiplexa Cinema City od 02. decembra u prijatnoj atmosferi mogu uživati u novim ponudama Cafe bara. Naime, svakog utorka i četvrtka od 11:00 do 19:00 sati na raspolaganju je specijalna ponuda Lemona Happy Winter Days u kojoj novo osvježavajuće piće na bazi limuna i kafu posjetitelji mogu dobiti po promotivnoj cijeni od 4 KM a od 02. decembra svi gledatelji u multiplexu Cinema City uz kino ulaznicu mogu ostvariti popust od 30% na asortiman proizvoda Manuel Cafe u Cafe Baru.

Sve informacije oko novih ponuda Cafe Bara, 3D projekcija u multiplexu Cinema City, akcije Blockbuster Season 2010, pretprodaje ulaznica, bluetooth oglašavanja, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza