Održana svečana premijera hit mjuzikla "Devet" - Dašak Hollywooda u Sarajevu

20.01.2010. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
Održana svečana premijera hit mjuzikla 'Devet' - Dašak Hollywooda u Sarajevu

U prekrasnom ambijentu multipleksa Cinema City, u noći 19. januara 2010. godine, za prijatelje i poslovne partnere je održana prva svečana premijera hit mjuzikla "Devet" reditelja Roba Marshalla, također autora mjuzikla Chicago koji je osvojio nekoliko Oskara. Prije početka projekcije, uz naslovnu numeru iz filma "Be Italian", članovi plesne grupe Spin izveli su zanimljivu plesnu tačku koje je bila i sjajna uvertira za samu projekciju.

U novom ostvarenju Roba Marshalla, kreatora Oskarima nagrađenog mjuzikla "Chicago" prisutni su imali priliku svezvijezdanu glumačku ekipu koju predvodi britanski veteran i dobitnik Oskara Daniel Day Lewis, a tu su još oskarovke Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cottillard, Judy Dench i Sophia Loren, prelijepa Kate Hudson te pjevačica planetarno popularnog Hip hop banda "Black Eyed Peas" Fergie koja izvodi i naslovnu numeru.

Film koji je osvojio čak pet nominacija za Zlatne Globuse govori o svijetski poznatom reditelju 60-tih godina Guidu Continiu, a sada bijeg traži u svom novom provokativnom mjuziklu Devet. Okružen panoramom zapanjujućih žena i svojom majkom, Guido traži inspiraciju i mogući spas u sred propasti dok se pale svjetla istorijskog stagea 5 Cinecitta studija u Rimu za njegovu fantastičnu produkciju.

(Ognjen Džinić)

U razgovoru za portal eKapija.ba, marketing menadžer multipleksa Cinema City, Ognjen Džinić, je istakao da su sa premijerom filma "Devet" željeli da donesu dašak Hollywooda i filmskog glamura u Sarajevo.

"Nakon šest mjeseci rada imali smo potrebu da napravimo jednu svečanu premijeru za naše prijatelje i poslovne partnere, a hit mjuzikl "Devet" je za ovu priliku bio idealan. Mislim da s ovim otvaramo sezonu premijera u 2010. godini i, nakon što smo vratili publiku u kino, nastavićemo raditi na podizanju glamura koji se vrti oko filma", istakao je Džinić za portal eKapija.ba najavljujući nova ostvarenja filmske umjetnosti poput Sex and the City 2, Clash of the Titans te niz filmova koji će svoju bh. premijeru doživjeti u 2010. godini.

"Nakon šest mjeseci i 170.000 gledatelja u multipleksu Cinema City, mislim da smo napravili sjajan posao, vratili publiku u kino, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti", dodao je Džinić.

Nakon premijere, za zvanice je priređen i koktel sa degustacijom vina 13. Jul Plantaže te je večer nastavljena u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza