Top Meblo Home Info: Kako boje utječu na atmosferu u prostoriji?

09.04.2010. 16:34 / Izvor: eKapija.ba
Top Meblo Home Info: Kako boje utječu na atmosferu u prostoriji?

Tom Meblo Home Info je ponovo sa vama, ovaj put na dan kada počinje vikend sniženje u salonima u Sarajevu i Tuzli. Ukoliko još niste otišli na neku od ove dvije lokacije, poslušajte naše savjete i već sutra se zaputite po promjenu koja svima nama dobro dođe i učini nas raspoloženijim i sretnijim u datim trenucima.

Danas ćemo govoriti o atmosferi unutar prostorije koja je uslovljena reakcijom na boje i sistemima korištenja boja prilikom uređenja.

Harmonični sistem smiruje raspoloženje, a u takvom sistemu nijedna boja ne privlači posebnu pažnju. Poznata su dva tipa harmoničnog sistema; jednobojni, koji uključuje samo jednu boju slabog intenziteta i monohromatski, u kojem možemo vidjeti više nijansi jedne boje.. Kako se u jednobojnom sistemu nalaze uglavnom bež, bijela ili svijetlo siva boja, bilo koji predmet će ostati primjećen u takvom okruženju.

Kontrastni sistem, za razliku od harmoničnog, privlači pažnju i izaziva uzbuđenje. Analogni kontrastni sistem se ograničava na vrlo slične boje, pa u njemu možemo vidjeti naprimjer zelenu sa zelenožutim ili zelenoplavim nijansama, dok se komplementarni sistem sastoji upravo od komplementarnih boja, pa u tom sistemu možemo vidjeti nenapadne varijante mješavine zelene i crvene ili žute i ljubičaste boje. Bitno je napomenuti da je ovaj rezultat veoma zanimljiv i živahan, sve dok ne izgleda napadno.

Danas Vam predstavljamo ugaonu garnituru «Monaco», dimenzija dvjesto trideset devet, osamdeset šest, šezdeset osam, koja ima širok izbor tkanina, spremnik za posteljinu i dodatak za spavanje. Ova garnitura ima značajan izbor drvenih konstrukcija, od bukve, oraha, trešnje i wenge, a sadrži i tri mala dekorativna jastuka. Može biti Vaša za samo 1699 KM.

Za ovu ponudu izdvajamo još nekoliko proizvoda, kao što su kožne stolice "Sammy" i "Rudi" koje su snižene za 40% i sada koštaju samo 89,00, odnosno 85,00 KM, te stolica "Annabel" koju sada možete nabaviti za 48,00 KM, što je 47% niže u odnosu na prijašnju cijenu.

Vikend je pravi izbor za nesmetanu kupovinu proizvoda iz salona Top Meblo. Iskoristite šansu i odaberite neki od sniženih proizvoda, a od ponedjeljka nas gledajte ponovo. Želimo Vam uspješnu kupovinu, a garantujemo niske cijene i pouzdanost proizvoda. Top Meblo saloni se nalaze na sarajevskom Stupu, te u tuzlanskoj Rudarskoj ulici, na broju 31.

Gledajte nas svakim radnim danom na Hayat televiziji od 17:30, čitajte na portalima eKapija.ba i Sarajevo-x.com, a srijedom pronađite prilog Porodica i zdravlje u Dnevnom avazu, te pročitajte naš članak. Postanite član fan stranice Top Meblo Home Info na Fejsbuku i slušajte nas na Radiju Stari Grad, u okviru emisije RSG Tour.

Top MebloHOME možete pogledati i na YouTube-u http://www.youtube.com/watch?v=ktNaEE0rsgE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza