Okončana akcija: Više od 35.000 volontera u akciji "Let's do it očistimo zemlju za 1 dan"

10.09.2012. 10:33 / Izvor: eKapija.ba
Okončana akcija: Više od 35.000 volontera u akciji 'Let's do it očistimo zemlju za 1 dan'

Nakon okončane akcije "Let"s Do It – Očistimo zemlju za 1 dan" koju je provelo Udruženje građana "RUKE" iz Sarajeva u saradnji sa Udruženjem građana "Mozaik prijateljstva" iz Banje Luke, a u kojoj je sudjelovalo više od 97 općina u Bosni i Hercegovini možemo reći da je bila itekako uspješna, saopćili su organizatori.

Prema nezvaničnim podacima koji su do sada prikupljeni, na prostoru države se okupilo više od 35.000 volontera te je prikupljeno više od 40.000 vreća smeća.

Akcijom je ostvaren veoma bitan cilj: podigla se Bosna i Hercegovina na noge i ujedinila s jednim zadatkom – čišća i ljepša BiH!

Pored toga, ostvareni su i ostali ciljevi: napravljen upotpunjeni registar ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine; podignuta ekološka svijest građana ove države, napravljen funkcionalan network nevladinog i vladinog sektora, privrednih subjekata i građanstva, škola, fakulteta, akademske zajednice, medija i drugih subjekata te međunarodnih institucija.

Akciji se odazvao i veliki broj ambasadora, kao i vladinih zvaničnika širom Bosne i Hercegovine kao i prijatelji projekta iz sektora privatnih firmi te predstavnice globalne akcije "Let"s Do It World" Piret Mikkelsaar i Tiina Urm.

Generalni partner akcije "Let"s do it" je kompanije HT ERONET. Rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije ove kompanije Vanja Gavran izjavio je: "Ponosni smo što smo kao generalni partneri mogli biti dio ove velike akcije čišćenja naše zemlje. Slogan HT Eronet je "Jer vrijedi" ali se on može primijeniti i za ovu akciju jer zbilja vrijedi. Ne samo što smo financijski podržali organizaciju projekta, već smo se potrudili da što više naših djelatnika bude u akciji i da time daju svoj doprinos i primjer. Organizatorima, svim lokalnim timovima i volonterima od srca čestitam i poručujem da ćemo i iduće godine biti s njima".


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza