Citroën C5 limuzina - zavodljivost, dinamičnost, status i kvaliteta

29.09.2008. 09:59 / Izvor: eKapija.ba
Citroën C5 limuzina - zavodljivost, dinamičnost, status i kvaliteta

Mreža Citroën-ovih koncesija u BiH je počela sa prodajom najnovijeg modela C5 limuzine izuzetnoga dizajna, koja je već na tržištu EU zabilježila veliki interes kupaca. Novi C5 dokaz je osobnosti Marke, jasno izražene dinamičnosti, višeg statusa, te visoke razine kvalitete. Kako bi savršeno poštovala karakteristična pravila tog segmenta, Marka je odabrala limuzinu trovolumenskog obrisa čije su izdužene proporcije jamstvo elegancije i statusa, te karavansku izvedbu dinamičnih linija koja u prvi plan stavlja emocije ne zanemarujući pri tom svoj funkcionalni karakter.

Konačno, s novim C5, Citroën odgovara na zahtjeve kupaca za kvalitetom i pouzdanošću u segmentu visoke klase uvodeći nove standarde razvoja, izrade koncepta i proizvodnje, koji su pak jamstvo kvalitete i pouzdanosti na najvišoj razini, navodi se u saopćenju.

Kako u izvedbi limuzine tako i u karavanskoj varijanti novi C5 ističe se statusnim stilom i naglašenom osobnošću. Zahvaljujući dinamičnim linijama i posebno istaknutom pojasu karoserije, on već na prvi pogled izgleda dostojanstveno. U unutrašnjosti profinjeni materijali i pomnjiva završna obrada kabine doprinose osjećaju užitka i udobnosti. Putnici su preneseni u svijet visoke klase koji to novo vozilo stavlja pod znak profinjenosti i otmjenosti.

Na cesti se vozač osjeća sigurno zahvaljujući izvrsnom osjećaju što ga pruža vožnja tog automobila, a svi putnici uživaju u udobnosti na visokoj razini. Tako novi C5 nudi odabir između dvije vrste ovjesa: Hydractive 3 Plus, te klasični ovjes, oba su razvijena na temelju ovjesa iz limuzine visoke klase C6. Ovjes Hydractive 3 Plus namijenjen je kupcima osjetljivima na najnovija tehnološka dostignuća Marke u pogledu udobnosti, užitka i tehnologije. Klasični ovjes nudi izravniji dodir s cestom i pri tom zadržava sve kvalitete udobnosti tipične za Citroënovo znanje i umijeće. On predstavlja naročito konkurentnu ponudu. Tim se dinamičkim kvalitetama pridružuje i paleta od tri benzinska i četiri dieselska motora HDi, te cjelovita ponuda mjenjača.

Za upravljačem novog C5 užitak u vožnji poprima novu dimenziju. Vozačko mjesto nalik avionskoj kabini u potpunosti je usmjereno vozaču. Opremljeno je upravljačem sa središnjim fiksnim komandama druge generacije. Jasne i precizne informacije o vožnji objedinjene su na tri okrugla analogna mjerača te podsjećaju na svijet avijacije. Vozač je uostalom savršeno usredotočen na vožnju zahvaljujući naročito pažljivo izvedenoj akustičkoj obradi kabine.

Sofisticirani ovjesi, ESP u seriji, kruta struktura karoserije i devet dostupnih zračnih jastuka (7 u seriji i 2 u opciji) pridonose aktivnoj i pasivnoj sigurnosti na razini najboljih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza