Preporuka za vikend: Doživite kraljevsko etno selo "Kotromanićevo"

29.04.2011. 11:31 / Izvor: eKapija.ba
Preporuka za vikend: Doživite kraljevsko etno selo 'Kotromanićevo'

Vikend i prvomajski praznici su pred nama, većina već zna gdje, kada i kako. Međutim, ima i onih koji u moru poslovnih i privatnih obaveza nemaju vremena da razmišljaju, tako da će izbor doći tek na kraju.

U Turističkoj organizaciji Opštine Doboj dobar provod svim posjetiocima ovoga kraja preporučuju u novootvorenom turističkom etno kraljevskom selu "Kotromanićevo".

Selo se nalazi na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, 45 km od granice sa Hrvatskom. Izgrađeno je na obali rijeke Veličanke, bogatoj ribom i školjkama što svjedoči o njenoj čistoći, uklopljeno u ambijent netaknute prirode.

"Selo sve posjetioce vraća u nekadašnji život kraljeva i vitezova u srednjovijekovnoj Bosni, podsjećajući na život predaka i njihovu vezanost za rodni kraj i rodno ognjište", kažu u Turističkoj organizaciji Opštine Doboj.

U selu se nalazi restoran sa nacionalnom kuhinjom gdje možete uživati u gastro ponudi dobojskog kraja. Na jelovniku su i princezin ručak, tvrđavske pljeskavice i mnoga druga jela koja su jeli kraljevi.

U selu se nalaze de lux drvene kuće za odmor u obliku starih srednjovijekovnih brvnara, pijaca domaćih rukotvorina i domaćih eko proizvoda, dječije igralište, vodenice, jezero, kamp i odmorište za kamp, mjesto za roštilj, izložbe...

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza