Pauza

18. izdanje "Društva znanja" na TV OBN

05.12.2008. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

Emisija "Društvo znanja" na programu TV OBN je u subotu, 06.12 u 15 sati i 30 minuta. U svome 18 izdanju objavljuje niz interesantnih priča. Ponajprije tu je razgovor sa svjetski priznatim ekspertom za medije Davidom Brewerom, koji je zaslužan za pokretanje mnogih multimedijalnih web portala svjetskih tv kuća poput BBC-a, CNN-a i Al Jazeere. Gdin Brewer govoriće o konvergenciji medijskih redakcija i njihovom pretvaranju u multimedijalna središta proizvodnje vijesti, te o nestajanju digitalne podjele između Istoka i Zapada.

U okviru teme emisije, propraćeno je održavanje Druge međunarodne konferencije BAM 2008 koja je okupila bibliotekare, arhivare i muzeologe iz BiH, regije i Evrope kako bi razgovarali o približavanju usluga korisnicima.

Jedna od značajnih priča koju je pripremila ekipa emisije je i dodjela certifikata ISO 9001-2000 BH Telekomu za postignute rezultate u sistemu upravljanja kvalitetom.

U rubrici vijesti iz svjetske nauke obrađuje se tematika fondova nove američke administracije za oživljavanje naučne djelatnosti najmoćnije zemlje današnjice.

Gledaocima će biti prezentirana jedna tematski vrlo aktuelna knjiga "Delinkventno ponašanje" koju je napisao prof.dr. Vladmir Obradović, a o kojoj će govoriti prof. Ismet Dizdarević sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

"Društvo znanja" nastavlja i sa nagradnom igrom koju sponzorira BH Telekom a u kojoj gledaoci mogu osvojiti 6 vrijednh nagrada, od čega tri modela mobitela te ultra start paket vrijednosti od 10 KM i dopunu od 5 KM za svaki od narednih 12 mjeseci.

Redakciji emisije možete pisati na e-mail dz@fotoart.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza