2 Chellos sljedeće godine u sarajevskoj Zetri

08.12.2017. 10:47 / Izvor: Fena
2 Chellos sljedeće godine u sarajevskoj Zetri

Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste.

Virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hasuer, u svijetu poznatiji kao "2 Cellos" će, nakon više od 40 zemalja svijeta i više od 1.000 održanih koncerata, 10. marta sljedeće godine prirediti koncertni spektakl u dvorani Zetra u Sarajevu.

Njihova priča je počela prije pet godina kada su odsvirali "Smooth Criminal" Michaela Jacksona i snimili spot, a nakon što su na YouTube kanalu brzinom svijetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

U Sarajevo se 10. marta naredne godine vraćaju sa novim materijalom, albumom "Score", snimljenim u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovaj album odlikuju prepoznatljivi hitovi poput "My Heart Will Go On" iz filma "Titanic", "For the Love of a Princess" iz filma "Hrabro srce" te "Moon River" iz "Doručka kod Tiffanyja". 

Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste. Iza "2 Chellos" je više od 10 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta. 

Ulaznice će biti puštene u prodaju u ponedjeljak, 11. decembra po cijeni od 25 do 70 KM i to u sistemu kupikartu.ba, na platou Skenderija i blagajni Bosanskog kulturnog centra, saopćili su organizatori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza