Interšped potpisao sponzorski ugovor za novi film Jasmile Žbanić

27.08.2008. 13:59 / Izvor: eKapija.ba
Interšped potpisao sponzorski ugovor za novi film Jasmile Žbanić

Već slavna bosanskohercegovačka režiserka Jasmila Žbanić i direktor vodeće bosanskohercegovačke špediterske kompanije Interšped Hasib Salkić potpisali su u Sarajevu sponzorski ugovor.

Novi filmski projekat Jasmile Žbanić pod radnim naslovom “Na putu”, Interšped će podržati kompletnim uslugama pri carinjenju potrebne scenske i druge opreme koja će se dopremati iz inostranstva, ali i logističkom podrškom projektu za vrijeme snimanja filma u Beču u Austriji.

Dio filma će se snimiti u objektima Interšpeda u Sarajevu.

"Logična je i razumljiva naša podrška novom filmu Jasmile Žbanić. I sami smo kao kompanija sudionici naše surove društvene i ekonomske zbilje i pokušavamo stvoriti bolji poslovni ambijent sebi i drugima, dokazati se ovdje i tamo..Nadam se da će ovo partnerstvo biti uspjesno i za Jasmilu Žbanić i Interšped", kazao je direktor Interšpeda Hasib Salkić.

Inače, snimanje filma "Na putu" je počelo 25. augusta u 8.30 sati u prostorijama BHRT-a.

Film "Na putu" svjetsku televizijsku premijeru imat će u programu Televizije Bosne i Hercegovine nakon što se okonča njegova kinodistribucija, a ono što je do sada poznato jeste da se radi o ljubavnoj priči koja se dešava u Sarajevu.

Glavne će uloge u novom, njenom drugom dugometražnom ostvarenju, tumačiti: Zrinka Cvitešić, Leon Lučev, Nina Violić, Ermin Bravo, Sebastian Cavazza, Mirjana Karanović, Izudin Bajrović, Marija Kohn, Jasna Ornela Bery, Luna Mijović, Alban Ukaj, Nada Đurevska, Vanesa Glođo, Mirvad Kurić te Damir Kustura.

Budžet filma je 2,2 miliona eura. Snimat će se devet sedmica ili 45 snimajućih dana. Najvećim dijelom snimanje će biti u Sarajevu, dio na Jablaničkom jezeru, a zadnja dva dana u Beču.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza