Obrazovanje, investicija u bolju budućnost: Recesija ne može zaustaviti razvoj

21.08.2009. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
Obrazovanje, investicija u bolju budućnost: Recesija ne može zaustaviti razvoj

Ulažući u obrazovanje mladih ulažemo u našu zajedničku bolju budućnost. Vođena motom "Obrazovanje–izbor pobjednika" Fondacija Hastor stipendira 960 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji će sticati nova znanja u predstojećoj školskoj godini.

Svaka marka koju investiramo u današnju djecu će se isplatiti kroz svjetliju budućnost od općeg interesa. Svjetska recesija ne može zaustaviti razvoj, kao ni spriječiti investicije u mlade koji predstavljaju pokretačnu snagu evropske budućnosti Bosne i Hercegovine. Upravo sada, donatori trebaju pojačati svoj angažman u nevladinim organizacijama kao što je Fondacija Hastor kako bi se izlili čvrsti temelji za bolje sutra.

Fondacija Hastor je neprofitna organizacija koja je u Bosni i Hercegovini počela sa radom u aprilu 2006. godine. Cilj Fondacije je podržati djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesne ličnosti. Pri tome se Fondacija oslanja na obrazovanje kao ključ uspjeha. Bolje obrazovanje dugoročno utječe na rješavanje problema bosanskohercegovačkog društva kao što su siromaštvo i nezaposlenost.

Animiranje mladih da se svojim trudom i zalaganjem, ali i korištenjem vlastitih resursa izbore i uhvate u koštac sa izazovima modernog društva jedan je od glavnih ciljeva ove Fondacije. Kroz svoje programe, stipendisti Fondacije su uključeni u volonterske aktivnosti. Svojim radom i volontiranjem učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica, uče se toleranciji, doprinose razbijanju predrasuda i stereotipa o sebi i drugima i time doprinose unapređenju cjelokupnog bh. društva.

Stipendisti i volonteri Fondacije Hastor uživali su 20.08.2009. godine u turističkoj vožnji otvorenim dvospratnim autobusom koji je organizovala ASA grupacija kao jednu od atrakcija 15. Sarajevo Film Festivala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza