Najava 20. izdanja 'Društva znanja' za 21.12.2008

Pauza

Najava 20. izdanja "Društva znanja" za 21.12.2008

19.12.2008. 11:54 / Izvor: eKapija.ba

20. zdanje emisije "Društvo znanja" koju produciraju Foto Art iz Sarajeva i BH Telekom biće emitirana u subotu 20.12 u 15 sati i 30 minuta. Ekipa emisije pripremila je niz interesatnih sadržaja koji se tiču nauke i znanja u BiH i svijetu.

Ponajprije tu je prilog o promocji novih redovnih i dopisnih članova Akademije nauka i umjetnosti BiH, o kojoj emisija `Društvo znanja` jedina pravi posebnu priču.

Gledaocima će biti prezentirana i priča o uspješnim kroištenju modernih tehnologija kod nas, kroz primjer mlade grupe studenata iz Sarajeva koja je osmislila koncept bluetooth marketinga kroz inoviranje vlastitog softvera i hardvera.

Tematski će biti obrađena i tematika crnih rupa u svemiru, nakon nedavne naučne potvrde njihovog postojanja u Mliječnom putu.

`Društvo znanja` ima čast da objavi i portret akademika Kemala Hanjalića, jednog od najboljih naučnika iz oblasti tehničkih nauka na svijetu danas, koji ovih dana boravi u Sarajevu.

Akademik Sulejman Redžić gledaocima će predstaviti knjigu `Earth in the balance` američkog nobelovca Ala Gora, a biće i objavljeni i prilozi o najnovijim posebnim uslugama BH Telecoma.

Gledatelji emisije mogu i dalje nastaviti igrati nagradnu igru i osvojiti šest vrijednih nagradnih među kojima tri vrste mobitela te ultra start paket od 10 KM te dopunu od 5 KM svki mjesec narednih godinu dana.

Redakciju emisije možete kontaktirati putem e-maila dz@fotoart.ba a sadržaje emisije od sada čitati i na zvaničnom blogu emisije www.drustvoznanja.blogger.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza