5 modernih boja za Vaše kupatilo

15.09.2016. 17:06 / Izvor: Akta.ba

Kupatilo je prostorija koja zahtjeva najviše privatnosti. Obično to nije velika prostorija, ali u njoj provodite dosta vremene. Za opuštanje i kupanje u kadi prostor mora da bude udoban i prijatan.

Kupatilo je prostorija koja zahtjeva najviše privatnosti. Obično to nije velika prostorija, ali u njoj provodite dosta vremene. Za opuštanje i kupanje u kadi prostor mora da bude udoban i prijatan. Odabirom boje možete promijeniti raspoloženje u prostoriji.

Crvena boja se opisuje kao boja strasti, energije i uvijek se dobro uklopi u svaki kutak doma i natjera ga da živne. Crvena u enterijeru potpiruje plamene ludačke kreativnosti, ipak je to boja vatre. Ona sagori negativnost, mrzovolju, čini se da je to boja koja ne “miruje”. Tajna crvene boje leži u umjerenosti i naglašavanju, upravo zbog njenog intenzivnog tona.

Korišćenje crvene boje u kupatilu nije neobična ideja, prva tajna kada koristite crvenu u vašem kupatilu je korišćenje u umjerenim količinama. Previše bilo čega može postati trn u oku, a to važi i za boje. Još jedna velika tajna, ukoliko koristite ovu boju u cijelom kupatilu je izbor odgovarajuće nijanse. Razmislite o toplim i hladnim bojama i njihovim efektima. Tople boje su življe i energične, dok su hladne boje ublažene i mirne. Uglavnom se kombinuje sa crnom ili bijelom, kako bi se dobio bolji efekat.

Nijanse zelene su uvijek bile popularne, jer su boje koje se mogu naći u prirodi, a priroda nikada ne bira pogrešne nijanse. Zelena smiruje ili donosi energiju, u zavisnosti od njenih tonova. Dolazi u raznim tonovima, od svjetlo-zelene do tamno-zelene boje smaragda. Obzirom da je zelena boja neutralna, slaže se sa gotovo svim bojama, posebno sa bijelom ili sivom. Zelena i bijela su trenutno najmodernije neutralne boje koje možete koristiti u vašem kupatilu.

Braon je neutralna i topla boja pa će svakako da se uklopi sa bilo kojom drugom bojom za dekoraciju. Braon boja je boja zemlje, stvara osjećaj smirenosti, zajedništva, ostavlja utisak čvrstine. Braon kupatila nisu previše zastupljena, ali su jako moderna i odišu luksuzom i elegancijom. Mnogima je ova boja i najdraža. Preporučuje se za prostrana i dobro osvjetljena kupatila. Mnogo lijepo izgleda kada se koristi u kombinaciji sa zelenim detaljima. Braon i zelena su snažne prirodne boje koje se odlično dopunjuju. Ova kombinacija je tradicionalna i relaksirajuća, posebno ako se koriste svjetlije ili prigušene nijanse ovih boja.

Veoma popularna boja za kupatila je siva. Ako imate malo kupatilo možete koristiti svjetle nijanse da stvorite iluziju, jer one mogu da učine da mali prostor izgleda veće. Siva boja u kupatilu će biti pravi element koji će kreirati modernu atmosferu, kao i veoma glamurozan i jedinstven izgled. Siva kupatila su idealna ukoliko želite da renovirate svoje kupatilo, i ukoliko ste u potrazi za dodatnom inspiracijom. Crvena boja je veoma dobra za kombinaciju sa sivom i na taj način se kreira savremeni ambijent.

Savremeni dizajn je donio mnogo inovacija kad je riječ o opremanju kupatila. Sve rjeđe se koriste klasične keramičke sanitarije, a sve više drvo, staklo i ostali moderni materijali. Najnoviji trend je korišćenje imitacija drvenih materijala u kupatilu. Danas su keramičke pločice izrađene do savršentva, da nekad, jednostavno, ne možete ni da napravite razliku između keramike i pravog drveta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza