5 stvari koje možete napraviti tijekom pauze za ručak, a koje će obogatiti vaš radni dan

25.05.2021. 12:14 / Izvor: Akta.ba
5 stvari koje možete napraviti tijekom pauze za ručak, a koje će obogatiti vaš radni dan

Većina nas svoju 30-minutnu pauzu za doručak ili užinu navikla je iskoristiti gotovo isto svaki dan - pojesti obrok i kratko se okrijepiti, nerijetko se to dogodi i za radnim stolom.

Većina nas svoju 30-minutnu pauzu za doručak ili užinu navikla je iskoristiti gotovo isto svaki dan - pojesti obrok i kratko se okrijepiti, nerijetko se to dogodi i za radnim stolom. Osim što postoji rizik da vam se čaša vode prolije po važnim papirima ili zalogaj hrane završi na tastaturi, to nikako nije dobra ideja jer zapravo ni na trenutka niste napravili odmak od poslovnih obveza, piše Bonjour.ba.

Kako ovu, ne baš slavnu naviku ne biste više ponavljali, donosimo nekoliko učinkovitih stvari koje možete uraditi tijekom pauze, a pritom napuniti baterije i maksimalno iskorisititi tih pola sata slobodnog vremena.

Vrijeme odmora pokušajte provesti izvan ureda. Napustite čak i čajnu kuhinju koja je inače predviđena za objedovanje na poslu. Nju ostavite za kišne dane ili kada vam se baš ne izlazi iz tvrtke.

ZDRAV OBROK POJEDITE NA ČISTOM ZRAKU

Ukoliko se vaše radno mjesto nalazi u blizini nekog parka ili zelene površine, pokušajte se organizirati i svoj obrok pojesti vani. Sigurni smo da će jutarnja svježina i vibracije iz prirode stimulativno djelovati na vašu inspiraciju, motivaciju i planiranje. Još jedan dodatni plus je i ako je obrok spravljen kod kuće i načinjen od nutritivno zdravih namirnica.

ZAŽMIRITE NA DESETAK MINUTA I POSLUŠAJTE OMILJENU PJESMU

Nakon što ste zadovoljili fiziološke potrebe i utažili glad, resetirajte misli, nakratko zažmirite i poslušajte taktove omiljene melodije. To može biti klasika ili glazbeni žanr koji će vas podsjetiti na trenutke sreće i ispunjenosti. Ponekad nismo niti svjesni koji rehabilitirajući učinak glazba ima.

POJEDITE NEŠTO SLATKO I ZA TO VRIJEME RAZGOVARAJTE S DRAGOM OSOBOM

Dok grickate ukusnu čokoladicu, iskoristite vrijeme za razgovor s rođakinjom, bakom ili susjedom i nakratko se informirajte o detaljima iz njihova života. Vjerujemo da po dolasku kući, nakon što vas dočekaju obiteljske obveze koje želite odraditi do kraja dana, ponekad jednostavno i nemate pretjerano vremena za telefonske razgovore. Ovo je idealan način da svaki dan čujete poznati glas, a k tome i održavate kontakte s dragim ljudima.

POŠALJITE PORUKU I DOGOVORITE ŠETNJU ILI DRUŽENJE UŽIVO U PREDVEČERNJIM SATIMA

Pozive ostavite za razgovore s osobama koje ne žive u istom gradu kao i vi, a kratke poruke putem raznih aplikacija ili društvenih mreža iskoritite za kratka dogovaranja za druženje koja vam neće ukrasti mnogo vremena. Tako, od silnih poslovnih i svakodnevnih obveza nećete zapostaviti društveni život, a i bit ćete zadovoljni vlastitom organizacijom i planiranjem dana.

ISKORISTITE BICIKL ILI ELEKTRIČNI ROMOBIL KAO PRIJEVOZNO SREDSTVO DO RADNOG MJESTA

Ukoliko živite i radite u istom mjestu i posao vam nije pretjerano udaljen od kuće ili stana, sjednite na bicikl ili romobil i skratite vrijeme pješačenja. Uraditi ćete nekoliko korisnih stvari: razgibati ćete cijelo tijelo što je veliki plus za cjelodnevno sjedenje za stolom, imati ćete više vremena za pauzu jer ćete za tren oka ponovno biti natrag, a dio dana ćete provesti na svježem zraku. Sigurni smo i da ćete izgledati chic na svom dvotočkašu.

Nakon što u djelo sprovedete ovih pet efektnih navika, biti ćete poletniji i razglibaniji za novi radni tjedan i sve što vas čeka u narednih 5-6 radnih dana. Mijenjate svoje navike i upražnjavajte ono što godi vašem metabolizmu, ali i mentalnom zdravlju.

Izvor: Bonjour.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza