Pauza / KULTURA I FILM

Addiko Banka i Omladinski Film Festival Sarajevo ozvaničili saradnju

05.09.2019. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Saradnje Addiko Banke i Omladinskog Film Festivala Sarajevo rezultat je zajedničke želje i težnje da promocija mladih filmskih autora i kratkih filmova postane imperativ na domaćem i regionalnom tržištu. Addiko Banka je novi Ekskluzivni sponzor Omladinskog Film Festivala Sarajevo, čime OFF po prvi put od svog održavanja među partnerima ima i jednog renomiranog bankarskog partnera. 

Pored značajne finansijske podrške koju Addiko Bank pruža za organizaciju 11. Omladinskog Film Festivala Sarajevo, bit će realizovano i niz zajedničkih interaktivnih aktivnosti koji će za rezultat imati stvaranje jedinstvene filmske zone u sklopu nadolazećeg OFF-a.

Addiko Banka je pomogla i opremanje novog otvorenog kina na igralištu OŠ Safvet-beg Bašagić te održavanje ovogodišnjeg programa OFF Generacija koji donosi 12 naslova iz 6 zemalja svijeta. 

"Podrška različitim segmentima kulture fokus je naše strategije društveno odgovornog poslovanja. Nastojimo u okviru ovog djelovanja podržati događaje i institucije koje pozitivno utječu na društvene tokove i čine život ljepšim i ugodnijim. Ovaj Festival je izuzetna prilika za afirmaciju mladih autora, te nam je drago da smo dio ove uspješne filmske priče", istakla je Belma Sekavić Bandić, članica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo. 

Iz direkcije Omladinskog Film Festivala Sarajevo je navedeno kako je u ovoj godini jedna od značajnijih stvari uspsotava partnerstva sa bankarskim sektorom, te da je posebno zadovoljstvo raditi sa Addiko Bankom koja svojim marketinškim i komunikacijskim aktivnostima dosta podsjeća na način rada OFF-a. Direktor Festivala Kenan Musić smatra kako je saradnja Addiko Banke i OFF-a dokaz da Festival raste i dobija pažnju velikih kompanija koje prepoznaju značaj ovakvih projekata. S druge strane, naglašava, kako je ovo još veći dokaz da u Bosni i Hercegovini itekako postoje društveno odgovorne kompanije koje u vremenu kada se u mlade jako malo ulaže, spremno i odgovorno ulaze u projekte koji su često i od velikog rizika za njih. 

Omladinski Film Festival će se održati u periodu od 6. do 10. septembra 2019. godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza