Addiko banka omogućila besplatan ulaz na predstavu "Alisa u zemlji čuda"

20.02.2018. 13:31 / Izvor: Akta.ba
Addiko banka omogućila besplatan ulaz na predstavu 'Alisa u zemlji čuda'

Besplatnom predstavom "Alisa u zemlji čuda" za sve posjetioce Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će ozvaničen nastavak saradnje .

Besplatnom predstavom "Alisa u zemlji čuda" za sve posjetioce Narodnog pozorišta Sarajevo, bit će ozvaničen nastavak saradnje Addiko banke sa ovom renomiranom pozorišnom kućom.

Nastavak ove saradnje dio je sponzorske strategije Addiko banke, koja podrazumijeva podršku kulturi i kulturnom djelovanju za odrednicu Addiko brenda i neizostavnim dijelom poslovne filozofije Banke.

Saradnja će, kao i prethodne godine, osim finansijske podrške radu pozorišta, podrazumijevati i različite aktivnosti usmjerene na povezivanju pozorišne umjetnosti i bankarstva.

"Jedan od ciljeva Addiko banke u svom djelovanju prema lokalnoj zajednici je postati sinonim institucije koja podržava kulturu i promoviše pozitivne društvene vrijednosti. Narodno pozorište Sarajevo jedan je od naših partnera sa kojim uspješno sarađujemo na ovom polju. Prošle godine u okviru ove saradnje djeca iz SOS dječijeg sela bila su naši gosti na predstavi, poklanjali smo klijentima i drugim partnerima ulaznice, te organizovali druženja uz predstave za naše korporativne klijente u Narodnom pozorištu. Već sada razmišljamo o načinima da ovu saradnju učinimo još uspješnijom", istakla je Belma Sekavić - Bandić, izvršna direktorica Addiko Bank dd Sarajevo.  

"Kontinuitet ove značajne saradnje  je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za 2018. godinu koja će pomoći realizaciju misije naše kuće kroz promoviranje kulture i teatarske umjetnosti, te očuvanje kulturno-umjetničkog nasljeđa Bosne i Hercegovine kroz predstavljanje klasičnih i modernih djela dramske, operne, baletne i muzičke umjetnosti. Naša zajednička misija doprinosi u oblikovanju bolje i kvalitetnije lokalne zajednice, a zajedničkim radom želimo ostvariti nove ciljeve za dobrobit cijele društvene zajednice", izjavila je Marijela Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo, te izrazila zadovoljstvo nastavkom saradnje sa Addiko bankom i u 2018. godini.  

Osim pozorišta, Addiko banka nastoji osnažiti svoje prisustvo i na muzičkoj sceni, prvenstveno kroz podršku muzičkim festivalima. Prošle smo godine bili podržali nekoliko festivala , prvenstveno namijenjenih mlađoj publici, ali i onoj nešto starijoj. Prvi ovogodišnji festival koji ćemo podržati je Festival 84, bh. izdanje najboljeg evropskog festivala EXIT-a koji će se sredinom marta održati na Jahorini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza