Akta.ba danas "Dežura za Muzej"

20.08.2015. 15:39 / Izvor: Akta.ba

U Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, u okviru građanske akcije "Ja sam Muzej", danas od 10.00 dežura dio kolektiva Akta.ba portala.

U Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, u okviru građanske akcije "Ja sam Muzej", danas dežura dio kolektiva Akta.ba portala.

Kao i svi učesnici akcije, svojim dolaskom žele pomoći radnicima Zemaljskog muzeja, razmijeniti iskustva i podržati građansku akciju "Ja sam Muzej".

Interes javnosti za akciju je pune tri sedmice izuzeto veliki, pa svakog dana u dežuri učestvuje 100-150 građana koji na taj način žele iskazati solidarnost s radnicima Muzeja te poslati zajedničku poruku o neophodnosti što skorijeg otvaranja ove institucije.

Tako u Muzeju danas dežuraju: Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Dr. Aleksandra Berberih-Slana, predsjednica predsjedništva Udruženja muzeja Slovenije, Halid Bulić, docent na Odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Aleksandra Kuljanin, UN Women BiH, Doc. dr. Enita Nakaš, šefica katedre za Ortodonciju na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, Nikola Vučić, student Filozofskog fakulteta u Sarajevu, saradnik na portalu Tacno.net, Sead Hodžić, pjevač.

Podsjetimo, Udruženje AKCIJA Sarajevo od 3. augusta do 4. oktobra pokreće građansku akciju pod nazivom „Ja sam Muzej“, kojom bosanskohercegovačku i međunarodnu javnost želi podsjetiti na činjenicu da je najveća i najznačajnija muzejska institucija u Bosni i Hercegovini zatvorena skoro tri godine, te uticati na odgovorne da se ovaj problem što hitnije riješi.

Akcija "Ja sam Muzej“ realizira se u suradnji s partnerskom organizacijom Mediacentar Sarajevo u sklopu Projekta održivosti civilnog društva u BiH i podržana je od USAID-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza