Alberto Tomba stigao na Jahorinu da otvori Trku poznatih ljubitelja planine

08.03.2018. 14:20 / Izvor: Akta.ba
Alberto Tomba stigao na Jahorinu da otvori Trku poznatih ljubitelja planine

Na Jahorini u hotelu Bistrica održana je konferencija za medije povodom dolaska legendarnog italijanskog skijaša Alberta Tombe.

Na Jahorini u hotelu Bistrica održana je konferencija za medije povodom dolaska legendarnog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji će u subotu 10. marta otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice. Trci koja počinje u 17 časova prisustvovaće i mnoge javne i uticajne ličnosti regiona poput Siniše Mihajlovića, Frane Lasića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajle Torlak, Seje Sofića, Nevene Bošković, Ognjena Koromana, Omara Krivošije, Zane Novaković, Gorana Đokovića, Samira Smajića, ali i mnogi drugi.

Alberta Tombu ugostili su organizatori trke među kojima su: Olimpijski centar Jahorina, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, kabinet predsjednika Republike Srpske, hotelijeri Jahorine i drugi. Kao jedan od ljubitelja Jahorine, Alberto Tomba je vrlo rado prihvatio poziv, te napravio program kako bi sa svim zainteresovanim posjetiteljima Jahorine mogao provesti vrijeme. 

"Veoma sam srećan što sam ovdje na olimpijskoj planini Jahorini, a posebno mi je drago što ću biti dio ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me je predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski centara", istakao je na konferenciji slavni italijanski skijaš, Alberto Tomba, i dodao: "Zadovoljstvo mi je što ću otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima mog boravka želim da upoznam mlade skijaše i fanove koji cijene moju 20-ogodišnju karijeru".

Pored Alberta Tombe, veliku pažnju na konferenciji za medije izazavao je i Bojan Križaj, jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama, koji je ovom prilikom istakao: „Jahorina uvijek probudi lijepe emocije i vrlo rado dođem na ovu planinu. Pratio sam investicije koje su se realizovale pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga. Takođe, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina, ona može doživjeti renesansu ako nastavi sa ulaganjima, ali i da parira najvećim centrima u cijeloj Evropi“.

"Radujem se što je Jahorina već u svojoj prvoj sezoni revitalizacije doživjela ovakav uspjeh koji niko nije očekivao. Kruna sezone je Trka poznatih ljubitelja Jahorine, koja je još jedan dokaz da se Jahorina vratila na mapu evropskih ski centara i da su skijaši zaista uvidjeli pozitivan pravac u kojem je Jahorina krenula. Pored rekordnih rezultata u svim segmentima poslovanja, preko 65 odsto povećan je prihod samo od ski pasa u odnosu na cijelu prošlu sezonu, a povećan je i broj skijaša za gotovo 35 odsto u odnosu na cijelu prošlu sezonu. Olimpijski centar "Jahorina" poslije deset godina je izašao iz minusa i prošlu godinu okončao sa dobiti koja je premašila pola miliona maraka. Najveću zahvalnost dugujemo predsjedniku Miloradu Dodiku za svoju nesebičnu podršku", rekao je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić. 

Igor Tošić, direktor turističke organizacije Istočno Sarajevo naglasio je značaj ovakvih projekata za  unapređenje razvoja tuzirma na Jahorini, ali i drugim planinama u BiH i dodao: "Organizacija jednog ovakvog događaja koji će okupiti veliki broj poznatih ličnosti na Jahorini je izazvao veliku pažnju javnosti i zato s pravom očekujemo veliki broj posjetilaca i turista koji ce doći da prate trku i da uživaju u druženju sa poznatim ličnostima na ovoj atraktivnoj olimpijskoj ljepotici. Ovakvi projekti su jako bitni kako za Jahorinu tako i za grad Istočno Sarajevo jer je to sjajna prilika za promociju ove, sve popularnije, turističke destinacije“.

Ema Delalić, marketing koordinator Trke poznatih ljubitelja Jahorine je saopštila raspored dešavanja za vrijeme boravka Alberta Tombe: "U danima koji predstoje očekuje nas interesantan sadržaj. Već danas nakon konferencije za medije od 15 časova, najmlađi će imati priliku da se druže i fotografišu sa Albertom Tombom na stazi Poljice. Sutra od 14 časova planiran je zajednički ručak sa ski instruktorima u hotelu Bistrica, a od 21 čas večernja zabava u hotelu Vučko. Pored toga, 10. marta u jutarnjim časovima na terasi hotela Vučko biće organizovan roštilj i obaviće se žrijebanje za trku koja počinje u 17 časova. Za sve posjetioce koji budu željeli da skijaju tu noć, obezbijeđeno je besplatno skijanje na drugom dijelu staze Poljice, a od 20 časova svi mediji imaće priliku da se druže pola sata sa Albertom Tombom. Iste večeri, od 21 čas biće organizovana velika VIP zabava u Termagovoj Kolibi, gdje će sve goste zabavljati poznati srpski pjevač Nikola Rokvić. Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli", istakla je marketing koordinator Trke poznatih ljubitelja Jahorine, Ema Delalić.

Trka poznatih ljubitelja Jahorine, održaće se u subotu u 17 časova, a pobjednik trke na poklon će dobiti sliku akademskog slikara Marka Kusmuka.

Za više informacija posjetite Facebook link i učestvujte u izboru za najljepšu fotografiju zimskog pejzaža. Organizatori i prijatelji projekta su pripremili vrijedne poklone za one čija fotografija bude odabrana kao najljepša, a koji budu prisutni na trci poznatih kada će se obaviti odabir. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza