Alpinistički kamp "Srce Veleža" promovira planinski turizam (VIDEO)

23.10.2019. 08:29 / Izvor: Fena
Alpinistički kamp 'Srce Veleža' promovira planinski turizam (VIDEO)

Prvi kamp zapravo je promocija projekta "Srce Veleža", koji Planinarsko društvo Treskavica realizira uz podršku MarketMakersa.

"Srce Veleža"je alpinistički kamp u podnožju sjeveroistočne stjenovite barijere planine Velež, u općini Nevesinje, koji od 25. do 27. oktobra okuplja alpiniste, planinare i sve ljubitelje prirode, sa ciljem promocije područja Veleža kao jedinstvenog penjačkog područja i sadržajne turističke destinacije planinskog turizma.

Prvi kamp zapravo je promocija projekta "Srce Veleža", koji Planinarsko društvo „Treskavica“ realizira uz podršku MarketMakersa. Projekt podrazumijeva postavljanje alpinističke infrastrukture, uređenih alpinističkih smjerova, Via ferrate i uređenja planinarske staze do vrha Botin, ističu iz PD “Treskavica”.

"Projekt 'Srce Veleža' jedna je od glavnih razvojnih investicija MarketMakersa u oblasti razvoja ruralnog i avanturističkog turizma. Entuzijastični tim PD „Treskavica“ nam je projektnim prijedlogom predstavio sjevernu stranu Veleža (stijena Botin) i pokazao da ona ima potencijal da postane svjetski poznata destinacija za planinarenje i sportsko penjanje, te smo odlučili investirati u razvoj nekoliko penjačkih smjeri, Via feratte i pješačke (hiking) staze. Naravno, infrastrukturne investicije predstavljaju tek prvi korak dugoročnog razvoja ove turističke destinacije, ali smo uvjereni da će uz posvećen rad članova PD „Treskavica“, kao i općine Nevesinje, koja je od samog početka pružila punu podršku ovom projektu, te drugih lokalnih partnera, MInistarstva trgovine i turizma Republike Srpske kao i Turističke organizacije RS tokom idućih godina Velež postati pozitivan primjer i model za dugoročni razvoj održivog turizma u Bosni I Hercegovini", Gorčin Dizdar, rukovodilac sektora turizma u MarketMakers.

Projekt je podržan od Ambasade Švicarske u BiH, Općine Nevesinje i Turističke zajednice RS.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza