Amazon predstavio svoj prvi 3D smartphone nazvan Fire Phone

19.06.2014. 13:47 / Izvor: 24sata
Amazon predstavio svoj prvi 3D smartphone nazvan Fire Phone

​Dolazi s gumenim okvirom, Gorilla Glass 3 staklom, aluminijskim gumbima, te 4.7 inčnim IPS LCD HD zaslonom "optimiziranim za korištenje jednom rukom".

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos u srijedu je na konferenciji u Seattleu predstavio prvi pametni mobitel ove kompanije, nazvan Fire Phone.

Fire Phone dolazi s gumenim okvirom, Gorilla Glass 3 staklom, aluminijskim gumbima, te 4.7 inčnim IPS LCD HD zaslonom "optimiziranim za korištenje jednom rukom". Uređaj ima Quad-core procesor snage 2.2 Ghz, Adreno 330 grafički čip te 2GB RAM memorije. Na internet se spaja Wi-Fi i 4G, a operativni sustav je na Androidu bazirani Fire, javlja The Verge.

Uređaj na pozadinskoj staklenoj strani ima kameru od 13MP s f/2.0 sastavljenim od pet elemenata, te optičku stabilizaciju slike. Iz kompanije tvrde da je njihova kamera bolja u lošim svjetlosnim uvjetima i od iPhonea 5S i od Samsunga S5. Tu su i dvostruki stereo zvučnici s Dolby Digital plus surroundom, a novost je da nove magnetske slušalice imaju poseban kabel koji vam se neće zapetljati u džepu. Amazon kaže kako je njihov uređaj “odličan za čitanje”, što i ne čudi jer ipak je Amazon izgradio carstvo na e-knjigama te Kindle uređaju.

Fire Phone ima sučelje Dynamic Perspective koje podešava 3D sliku na ekranu da se poklapa s pogledom korisnika. "Dinamična perspektiva" ažurira se 60 puta u sekundi, a Bezos je na konferenciji pokazao kako se ovaj sustav može koristiti tako da Empire State Building na karti izgleda kao da izlazi iz ekrana i pomiče se s micanjem korisnika.

Amazonovo smrtphone ima Firefly, sustav koji pomoću kamere prepoznaje knjige, DVD-e, telefonske brojeve, CD-e, igre i slično, a preko mikrofona može prepoznati i pjesme. Svrha Fireflyja je, naravno, olakšati korisnicima da prepoznate predmete kupe na Amazonu.

Cijena Fire Phonea iznosi 199.99 (32 GB), odnosno 299.99 (64 GB) dolara uz dvogodišnji ugovor kod američkog teleoperatora AT&T. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza