Amel Tuka otvara sezonu na 5. Atletskom mitingu u Centru "Safet Zajko"

24.06.2020. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Amel Tuka otvara sezonu na 5. Atletskom mitingu u Centru 'Safet Zajko'

Na ovogodišnjem mitingu, svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka.

U nedjelju, 28. juna, u 18 sati u Centru "Safet Zajko" održat će se 5. Atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati poznati bh. olimpijci. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.

Na ovogodišnjem mitingu, svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Organizator takmičenja Elmir Ćerimagić naglašava da je pandemija uveliko oštetila sport, te da su mnoga takmičenja otkazana ili prolongirana, što je poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija.

Međutim to nije slučaj s ovim mitingom, koji će se na radost organizatora, atletičarki i atletičara, održati na datum kada je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo bh. atletsko takmičenje ove godine.  

"Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400m. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100m imat ćemo najboljeg sprintera Makedonije, pored navedenih imat ćemo veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije. Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu", ističe Ćerimagić.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom "Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka". 

Ovaj sportski događaj održat će se uz poštivanje preventivnih mjera, koje se preporučuju zbog aktuelne epidemiološke situacije, a pored takmičarskog dijela, u subotu, 27. juna, u velikoj bašti kafea u Centru "Safet Zajko", u 17.30 sati bit će upriličeno i neformalno druženje sa našim olimpijcem Amelom Tukom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza