Pauza

Američka nagrada za bh. animirani film Berina Tuzlića

03.09.2009. 13:33 / Izvor: eKapija.ba

Bosanskohercegovački animator Berin Tuzlić, osvojio je na kalifornijskom takmičenju kratkih filmova "Action/cut", prvu nagradu u kategoriji Najbolji strani animirani film za svoj rad pod nazivom "Sarajevo ne znam kad i ne znam gdje", saopćeno je iz Via Medie.

Fokusirajući se na originalnost teme, realizaciju i vizualnu naraciju, produkcijske kvalitete i angažiranost filma, žiri sastavljen od profesionalaca iz svijeta filma u Los Angelesu, uključujući redatelje, producente, pisce, agente i rukovodioce filmskih i producentskih kuća, odabrao je pobjednike u pet kategorija: igrani, dokumentarni, animirani, studentski film, te muzički video.

"Sarajevo ne znam kad i ne znam gdje" je jedini europski animirani film koji se našao među finalistima u svojoj kategoriji i ujedno jedini istočnoeuropski film među svim finalistima. Stoga nas ova nagrada izuzetno raduje i potvrđuje da imamo kvalitetne umjetnike i radove koji mogu konkurirati na svjetskoj sceni", istakao je Tuzlić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza