AUDI B2B RUN: Jedinstvena platforma za izgradnju poslovne kulture i timskog duha

18.07.2018. 12:52 / Izvor: Akta.ba
AUDI B2B RUN: Jedinstvena platforma za izgradnju poslovne kulture i timskog duha

AUDI B2B RUN i ove godine će na Vilsonovom šetalištu okupiti veliki broj kompanija, institucija i organizacija na poslovnoj utrci Afterwork party-u.

AUDI B2B RUN i ove godine će na Vilsonovom šetalištu okupiti veliki broj kompanija, institucija i organizacija na poslovnoj utrci i najvećem Afterwork party-u koji će se održati 27.09.2018. u Sarajevu.

Utrka je namijenjena isključivo poslovnoj zajednici te na jednom mjestu okuplja uposlenike kompanija koji udruženi u ekipe brane boje svojih timova i na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Prošlogodišnje izdanje AUDI B2B RUN utrke u Sarajevu oduševilo je bosanskohercegovačku poslovnu zajednicu, stoga, sudeći po broju do sada prijavljenih timova, ove godine očekuje se učešće više od 1200 trkača iz preko 150 kompanija.

Kao idealan spoj timskog rada i neformalnog druženja, AUDI B2B RUN utrka pridonosi boljoj korporativnoj kulturi, jačanju međuljudskih odnosa i povećanju motiviranost uposlenika kroz promociju sporta i zdravog načina života. Jedinstven koncept utrke pod sloganom "Cijela kompanija = jedan tim" potakao je i veliki broj uposlenika koji ranije nisu trčali da prihvate izazov i istrče svoje prve kilometre.

"Zadovoljstvo nam je da su brojne kompanije već u prvoj godini prepoznale projekat AUDI B2B RUN kao idealnu platformu za promociju timskog duha, kao i izgradnju korporativne kulture koja potiče sport, zdravlje i internu komunikaciju. Po otvaranju ovogodišnjih prijava značajan broj prošlogodišnjih učesnika prijavio je svoje učešće sa proširenim brojem trkača, što nam je najbolji pokazatelj da je B2B RUN u BiH prepoznat kao jedinstven poslovno - sportski događaj", kazao je Jasmin Mehić, ispred kompanije Maxima d.o.o. koja je organizator B2B RUN trke u BiH.

Partneri najvećeg poslovno sportskog događaja u BiH i ove godine su kompanije Porsche - Audi brand, te Holdina i Energopetrol koje njeguju sportski duh i zdrave životne stilove kao dio poslovna kulture koja se danas smatra kompetitivnom prednošću.

"Audi brand i kompanija Porsche BH su društveno odgovorna kompanija koja rado pruža podršku kulturnim, umjetničkim ali i sportskim dešavanjima u našem gradu i državi. Raduje nas sto smo ponovo dio ove utrke i što jedan ovakav projekat nosi ime našeg branda. Nakon prošlogodišnje, vrlo uspješne premijere, sigurni smo da će ove godine još više kompanija prepoznati kvalitet i svrsishodnost ovakvog projekta i učestvovati na drugom AUDI B2B RUN- u. Timski i sportski duh su svakako ono što treba svakoj kompaniji bez obzira na njenu veličinu. Veselimo se dobrom druženju i nadamo se dobrom rezultatu našeg tima na ovoj poslovnoj utrci", kazao je Dino Bratović, brand manager Audi BiH.

"Ponosni smo što i drugu godinu podržavamo B2B RUN utrku za poslovnu zajednicu. Ovaj sportski događaj je odlična prilika za predstavljanje kompanija, umrežavanje i neformalno druženje u prirodnom ambijentu izvan radnog okruženja. Smatramo da je B2B utrka dobar model za razvoj poslovne kulture, te svakako alat jačanja interne komunikacije i timskog duha. Ove godine ćemo za učesnike prirediti još jednu odličnu Class Plus After run zabavu u sklopu koje ce biti proglašeni pobjednici. Veselimo se novim rezultatima naše ekipe, kao i razmjeni takmičarskih iskustava", izjavila je Lejla Arifagić-Džidić, Korporativne komunikacije Holdine i Energopetrola.

Nakon utrke planiran je "After Run Party powered by Class Plus - za sve trkače i njihove navijače. Prema dosadašnjem broju prijava ove godine očekujemo preko 1.000 prijava .

Cilj nam je da izvedemo ljude iz kancelarija u jednu opuštenu varijantu gdje se zajedno takmiče, druže i gdje je rezultat same utrke u sjeni samo

Prijave za sudjelovanje su u toku putem web stranice www.b2brun.ba i traju do 17.09. Već početkom augusta biće organizirana i Avalon besplatna škola trčanja gdje će se trkači moći pripremati sa trenerima tako da mogu izdržati 5 km utrke.

Broj mjesta na startu je ograničen, stoga ne propustite na vrijeme prijaviti svoju ekipu.

Pravila AUDI B2B RUN utrke:

B2B RUN okuplja timove trkača unutar pojedinih kompanija, organizacija i institucija koje su podijeljene u tri kategorije: male, srednje i velike. Tim se sastoji od minimalno tri zaposlenika, dok maksimalan broj nije ograničen. Najbolja je ekipa sa najmanjim ukupnim zbrojem troje najbolje plasiranih u kategoriji malih, srednjih i velikih kompanija. Osim timskih nagrada, mogu se ostvariti i pojedinačne nagrade u ženskoj i muškoj kategoriji, te nagrada za najfit kompaniju, tj. kompaniju koja prijavi najveći broj učesnika-trkača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza