AUDI BORN2SKI 2019 - Bjelašnica po drugi put domaćin Festivala alpskog skijanja

Pauza / SPORT

AUDI BORN2SKI 2019 - Bjelašnica po drugi put domaćin Festivala alpskog skijanja

24.01.2019. 12:35 / Izvor: Akta.ba

Bjelašnica će u periodu od 21. do 25. februara 2019. godine biti domaćin drugog izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Prvu noć BORN2SKI festivala obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE – poslovna noćna timska trka za predstavnike kompanija. 

Ova skijaška utrka nastavak je projekta B2B RUN, koji je prošle jeseni okupio preko 1500 trkača iz preko 150 kompanija i namijenjena je isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri skijaša brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Posebnu draž ovom događaju dat će upravo noćni ambijent kao i napetost paralelnog utrkivanja.

"Nakon sjajnog prošlogodišnjeg izdanja B0RN2SKI festivala, veliko mi je zadovljstvo da smo ove godine dodatno ojačani saradnjom sa strateškim partnerima koji zajedno sa nama rade na promociji projekta BORN2SKI. Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih događaja i naš cilj je upravo kroz B0RN2SKI projekat ponovo vratiti Sarajevo na mapu značajnih sportskih destinacija u regionu. Vjerujemo da ćemo i ove godine prirediti još jedan sjajan sportski spektakl za sve učesnike", izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH koji aktivno i ambiciozno radi na promociji sporta i izgradnji imidža grada Sarajeva kao sportske destinacije.

Govoreći o broju prijava, Mehić dodaje da će kompanijska utrka biti ograničena zbog kompleksnosti organizacije, tako da je maksimalan broj učesnika 120.

"Koncept tog takmičenja je druženje, ne samo na stazi. Pored 120 takmičara na stazi, organizovat ćemo turnir u hokeju na snijegu koji će okupiti oko 60-70 učesnika i tako ćemo aktivnih oko 200 učesnika, uz neizostavnu podršku navijačkih timova", ističe on.

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će BORN2SKI RACE CUP - kup skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina, njihove roditelje i sve goste.

"Ono što je važno za subotu i nedjelju, radi se o dječijem takmičenju jer je jako važno da radimo na njihovom razvoju i krećemo od najmlađih kategorija. Ono što već sada znamo je da ćemo imati klubove iz Hrvatske, Slovenije i također oko 200 učesnika na stazi", navodi Mehić.

Kompanija Porsche BH sa svojim brandom Audi je i ove godine naslovni sponzor BORN2SKI poslovne trke. 

"Brand Audi se već dugi niz godina veže za alpsko skijanje i planinski ambijent, te smo ponosni da smo i u Bosni i Hercegovini domaćini ovog sjajnog skijaškog spektakla. Tehnologija Audi quattro i zimski sportovi savršeno odgovaraju jedno drugom. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha, kako na skijaškim stazama, tako i u kompaniji Audi. Radujemo se dobrom druženju i nadamo se još boljem rezultatu našeg tima ove godine", kazao je Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BiH.

Pored same trke takmičare i navijače očekuje Class Plus After Ski party čiji je domaćin kompanija Holdina i Energopetrol. Lejla Arifagić - Džidić iz Odjela korporativnih komunikacija Holdine i Energopetrola izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje na ovim projektima koji u njihovoj kompaniji već daju rezultate, te da su zaposlenici počeli aktivnije baviti sportom.

"HoIdina i Energopetrol mnogo važnosti polažu na utjecaj bavljenja sportom, zdravih životnih navika i timskog duha na produktivnost i motivisanost uposlenika, što pokazujemo svojom podrškom sportskim projektima. Stoga nam je jako drago što imamo priliku, pored učešća našeg skijaškog tima, biti i jedan od sponzora ove utrke. Kao što naša Class Plus goriva pokreću motor u svim vremenskim uslovima, vjerujemo da će i svi timovi sa puno energije i entuzijazma u pravim zimskim uvjetima pristupiti takmičenju i postići dobre rezultate", izjavila je Arifagić - Džidić.

Budući da je jedan od ciljeva festivala promovisati i unaprijediti sportski turizam, ove je godine napore organizatora prepoznao i Ski centar ZOI ’84 koji će osigurati da svi učesnici i posjetioci u potpunosti uživaju u obogaćenim sadržajima Bjelašnice. Specijalni partner projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je projekat BORN2SKI prepoznao kao platformu za poticanje i daljnji razvoj skijaških sportova u Bosni i Hercegovini, te afirmaciju mladih i šire poslovne i društvene zajednice.

Podršku projektu pružila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

"Podrška Festivalu alpskog skijanja BORN2SKI između ostalog je obaveza TZKS, budući da smo u jeku zimske turističke sezone. Zahvaljujući odličnim vremenskim uslovima za skijanje, do sada je sezona izuzetno uspješna, te je ovaj festival dodatni plus za afirmaciju svim ljubiteljima planine i snijega. S toga, TZKS poziva građane i turiste da njihova turistička destinacija bude Bjelašnica, u svakom slobodnom trenutku, a posebno od 21. do 25. februara - za vrijeme trajanja Festivala alpskog skijanja", izjavio je Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice KS.

Ovogodišnji partner Festivala alpskog skijanja je i BH Telecom, kompanija koja je kroz svoje poslovanje nastoji stvarati dobrobit za društvenu zajednicu, te čija orjentiranost ka jačanju sporta predstavlja podršku u kreiranju ljepšeg poslovnog i životnog ambijenta.

S.B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza