AUDI BORN2SKI - Sve je spremno za pravi skijaški spektakl na Bjelašnici

Pauza / SPORT

AUDI BORN2SKI - Sve je spremno za pravi skijaški spektakl na Bjelašnici

20.02.2019. 08:44 / Izvor: Akta.ba

Bjelašnica će u periodu od 21. do 24. februara 2019. godine biti domaćin drugog izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Prvi dio BORN2SKI Festivala obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE - noćna trka paralelnog slaloma za kompanije koja će se održati u četvrtak 21. februara 2019. od 17h.  Ova skijaška trka na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri skijaša brane boje svojih timova te na taj način grade timski duh i zajedništvo. O popularnosti ovog događaja najbolje govori činjenica da su mjesta na startu rasprodana u rekordnom roku, a takmičare koji brane boje svojih kompanija bodrit će i veliki broj kolega navijača koji će imati priliku okušati se u hokejaškim vještinama i zabaviti se uz Class Plus After Ski Party čiji je domaćin kompanija Holdina i Energopetrol. Posebnu draž ovom događaju dati će upravo noćni ambijent i napetost paralelnog utrkivanja.

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog festivala obilježit će BORN2SKI RACE CUP – za takmičare uzrasta od 8 do 16 godina. Već u drugoj godini postojanja Born2Ski Race Cup prepoznat je kao jedinstven skijaški događaj te ima priliku ugostiti takmičare iz regiona i drugih zemalja.

"Nakon sjajnog prošlogodišnjeg izdanja BORN2SKI festivala, veliko mi je zadovljstvo da smo ove godine dodatno ojačani saradnjom sa strateškim partnerima koji zajedno sa nama rade  na promociji projekta BORN2SKI.  Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih događaja i naš cilj je upravo kroz BORN2SKI projekat ponovo vratiti Sarajevo na mapu značajnih sportskih destinacija u regionu. Vjerujemo da ćemo i ove godine prirediti još jedan sjajan sportski spektakl za sve učesnike",  izjavio je Jasmin Mehić, ispred organizatora BORN2SKI projekta.

Kompanija Porsche BH sa svojim brandom Audi je i ove godine naslovni sponzor BORN2SKI festivala. 

"Brand Audi se već dugi niz godina veže za alpsko skijanje i planinski ambijent, te smo ponosni da smo i u Bosni i Hercegovini domaćini ovog sjajnog skijaškog spektakla. Tehnologija Audi quattro i zimski sportovi savršeno odgovaraju jedno drugom. Snaga, izdržljivost, užitak u vožnji i tehnologija ključ su uspjeha, kako na skijaškim stazama, tako i u kompaniji Audi", kazao je Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BiH.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao specijalni partner, prepoznao je projekat BORN2SKI kao platformu za poticanje i daljnji razvoj skijaških sportova u Bosni i Hercegovini, te afirmaciju mladih i šire društvene zajednice.

Ovogodišnje izdanje BORN2SKI projekta podržala je kompanija ZOI’84, koja će, kao suorganizator ovog događaja, osigurati da svi učesnici i posjetioci u potpunosti uživaju u sadržajima Bjelašnice. 

Očekuje nas lijepo vrijeme i odlični uslovi za skijanje, stoga vas pozivamo da ove sedmice doživite Bjelašnicu u svom najboljem izdanju i uživate u sjajnoj skijaškoj atmosferi, poručuju organizatori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza