Autori urnebesnog videa: Ni sanjali nismo da ćemo nasmijati cijeli Balkan

02.01.2019. 09:56 / Izvor: Avaz.ba
Autori urnebesnog videa: Ni sanjali nismo da ćemo nasmijati cijeli Balkan

"Polako, polako. Desna skija, Suade. Desna skija! Lijeva! Digni glavu, Suade! Digni glavu, ne u basamake! Medo je tamo, medooooo!"

"Polako, polako. Desna skija, Suade. Desna skija! Lijeva! Digni glavu, Suade! Digni glavu, ne u basamake! Medo je tamo, medooooo!", viče trener, dok nespretni skijaš pokušava pratiti njegove instrukcije i ulijeće na skijama u šumu. 

Gotovo da nema osobe koja proteklih dana barem jednom nije pregledala urnebesni snimak koji kruži društvenim mrežama. Skijaš Suadu, trener koji daje upute, ali i medo iz šume, brzinom svjetlosti postali su viralni hit i do suza nasmijali cijeli region. 

Autori snimka su Dino Ramčilović i Suad Tabaković. Mlade Sarajlije iz šale su napravile video od 27 sekundi i njime nasmijale stotine hiljada ljudi. 

Dino Ramčilović kazao je jučer za „Avaz“ da nisu ni sanjali da će imati toliko pregleda i da će steći toliku popularnost.

"Iz ničega je nastala ludnica. Taj dan smo skijali na Bjelašnici i dobro smo se zezali. Kad smo se vratili kući, objavili smo video na Instagramu. Ujutro, kad sam se probudio, ni sam ne znam koliko sam poruka dobio i koliko sam imao propuštenih poziva", kroz smijeh nam priča Ramčilović. 

Kaže da na prvu nije znao o čemu se radi, da je pomislio da je nešto bilo ili da je nešto skrivio. 

"Suad i ja smo dugogodišnji prijatelji, odrasli smo skupa. Obojica smo sportisti, bavimo se raznim sporovima, od ribolova do skijanja, planinarenja, trčali smo i polumaraton. Snimak je, naravno, insceniran, Suad nije skijaš amater. Htjeli smo da nasmijemo prijatelje, ali nismo ni sanjali da ćemo nasmijati čitav Balkan", rekao je Ramčilović.

Sam tekst i govor tijela na snimku su spontani, a video su snimili iz prvog pokušaja. 

"Najmanje deset puta smo ga pregledali i sami se dobro ismijali, pa smo ga tek onda objavili na Instagramu. Inače, nismo pretjerano aktivni na društvenim mrežama i ne objavljujemo fotografije. A ovo nas je baš iznenadilo", kazao je trenert Ramčilović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza