Autoškola Lifeline savjetuje: Kako napraviti pravi odabir Autoškole?

19.02.2018. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Autoškola Lifeline savjetuje: Kako napraviti pravi odabir Autoškole?

Da ne biste pogriješili u odabiru autoškole, Autoškola LifeLIne je pravi izbor. Budi dio najboljih!

Kako napraviti pravi odabir Autoškole ?

U većini slučajeva, neposredno nakon punoljetstva polaganje vozačkog ispita je postalo, uslovno rečeno, dio obaveze. Međutim, često je olako shvaćena stvar. Svaka Autoškola treba, prije svega, budućem polazniku predočiti koje su njegove obaveze, koje odgovornosti kao budući vozač snosi isl. Zbog toga, nikako nije svejedno u koju auto školu idete i ko Vam drži časove teorije, a da ne naglašavmo posebno značaj praktičnog dijela  obuke, odnosno, gdje Vi učite kako da postanete dio sabraćaja i kako da u istom učestvujete.

Kome ukazati povjerenje ?

Prilikom odabira autoškole, odnosno Tima kom ćete ukazati povjerenje, jedan od glavnih savjeta je da ne gledate samo cjenovnik, već  generalni dojam o autoškoli i kvalitet škole. Svaka Autoškola bi trebala imati neki način na koji bi se kandidati koji su prošli obuku u istoj, mogli oglasiti i dati svoju iskrenu povratnu informaciju i dojam.

Jedno od najčešćih pitanja prilikom raspitivanja o autoškoli jeste prolaznost ma ispitima, koja je individualna stvar. Svakako je važno da je prolaznost dobra, ali ne bi smjela biti stopostotna. Također, tu je I način predavanja teoretskog dijela nastave, koji mora biti fleksibilan ali tako da se ne kosi sa zakonskim regulativama. Iskustvo I sposopnost prenošenja znanja predavača teoretske nastave je podjednako važan factor obuke za vozače, zapravo I osnov daljeg toka vašeg savladavanja ove oblasti.

Uposlenici autoškole I vozila na kojima se vrši obuka

Tim Autoškole mora biti dostupan,  stručan  i takav da Vam svaku validnu  informaciju treba prenijeti i uputiti Vas u proceduru. Instruktori vožnje moraju biti licencirani instruktori vožnje a vozila na kojima se vrši obuka moraju biti atestirana i tehnički ispravna a ne luksuzna vozila kao stvar prestiža I koja se inače tokom obuke štede I time se smanjuje  kvalitet obuke prilagođen početnicima  koji tek uče voziti.

Cijena

Cijena jeste jako važna,  nije uvek ona najbitnija i  ne treba biti presudna u odabiru autoskole. Ukoliko se odlučite za neku autoškolu, i provjerite način i princip rada, tada se raspitujete o cijeni I načinu finasiranja iste. Ukoliko primjetite da cijene svakodnevno variraju, to vam već treba dati razlog za razmišljanje. Da li je nekome sa manjom cijenom I drastičnim popustom od standardne cijene pružena ista usluga? Da li su uključeni svi troškovi koji vvas očekuju? Da li plaćanje na rate na mjesečnom nivou ili Vas ograničavaju na period osposobljavanja?  Odnosno, da imate mogućnost plaćanja na rate I opciju gotovinskog, na koji zakonski imate pravo na eventualni popust. Ne dozvolite da Vas izmanipulišu i prikriju određene troškove na koje Vam na početku neće ukazati. Obaveza svake autoškole jeste  da Vam po upisu preda primjerak ugovora( ovjeren I potpisan od strane ovlaštenog lica) kao I fiskalni račun za naplaćeni iznos.

Da sumiramo, najvažnije je da se dobro informišete o kompletnoj materiji obuke, edukacije i polaganja vozačkog ispita. Da Vas stručni Tim Autoškole uputi I pomaže kroz procedure, da sve bude transparentno i bez skivanja činjeničnog stanja.

Da ne biste pogriješili u odabiru autoškole, Autoškola LifeLine je pravi izbor. Budi dio najboljih!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza