Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja #SpeakOutListenUp

Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Avon pomaže ženama u borbi protiv nasilja #SpeakOutListenUp

22.11.2019. 12:51 / Izvor: Akta.ba

25. 11. međunarodni je Dan borbe protiv nasilja nad ženama i započinje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Partnerstvo Avona globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.

Avon će surađivati ​​s WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identificirati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dosegne preko 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS. Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna.

Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju poticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti spolova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, s posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke.  Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara u više od 70 zemalja svijeta. I Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, s više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena.

Pridružite nam se u ovoj borbi i borite se s nama protiv nasilja nad ženama.

  • Avon i Avon Foundation for Women najavljuju $300,000 donacije i partnerstvo s globalnom organizacijom World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS)
  • Počevši od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. i 16 dana aktivizma, podižemo svijest i educiramo o nasilju više miliona žena i djevojaka širom svijeta #SpeakOutListenUp
  • Avon u Bosni i Hercegovini do sada je prikupio usmerio u lokalnu zajednicu oko 70.000 KM kroz donacije lokalnim udruženjima, kroz kampanje buđenja svijesti a sve uz pomoć redovne ponude proizvoda sa znakom beskonačnosti čijom narudžbom direktno donirate u fond
  • Avon je potvrdio podršku globalnim principima za osnaživanje žena u Ujedinjenim narodima UN Women

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza