Balkanska međa i Dumbo novi filmovi na programu Multiplexa Ekran Zenica

27.03.2019. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Balkanska međa i Dumbo novi filmovi na programu Multiplexa Ekran Zenica

Dumbo priča priču omiljenog klasika iz 1941. u kojem se različitosti slave, obiteljske vrijednosti cijene i snovi uzlijeću visoko u nebo.

Naredna filmska sedmica u Multiplexu Ekran Zenica publici nudi i više nego zanimljiv program. Naime, sa prikazivanjem počinju dva nova filma i to akcija-drama "Balkanska međa", te avantura "Dumbo". 

"Balkanska međa" je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Ova 24-satna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocijenila kao mogući početak novog velikog rata.  

Glavnu ulogu u ovom filmu ostvaruje zvijezda filma Južni vetar, Miloš Biković. Disney studio i vizionarski redatelj Tim Burton donose nam novu grandioznu live-action avanturu o životu najpoznatijeg slona na svijetu.

"Dumbo" priča priču omiljenog klasika iz 1941. u kojem se različitosti slave, obiteljske vrijednosti cijene i snovi uzlijeću visoko u nebo.

U okviru Uzavrelog filmskog objektiva (UFOL-a), publiku očekuje zanimljiv filmski program ali i domaćeg filma „Meso“, u petak, 29. marta s početkom u 20:00 sati.

Publika će imati priliku razgovarati sa glumcima, ali i uživati u programu Uzavrelog filmskog objektiva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza