BBI nade ulaže u spoj mladosti i iskustva: Cilj nam je plasman u playoff

13.11.2017. 17:09 / Izvor: SCsport.ba
BBI nade ulaže u spoj mladosti i iskustva: Cilj nam je plasman u playoff

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa.

Novo izdanje Business lige se bliži svom početku, a portal SCsport.ba je nastavio sa predstavljanjem ekipa koje će u sljedećoj sezoni zauzeti svoje mjesto u takmičenju, a organizator lige je Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar.

BBI Bank je do prije dvije godine bila stalan učesnik Business lige, međutim u prošloj sezoni su napravili pauzu kako bi ojačali, ali i ugrali ekipu za ovu sezonu. za vrijeme dok su nastupali su imali solidne rezultate, ali iz ovog tabora se nadaju da će im ova sezona donijeti najbolji plasman od kako učestvuju u Business ligi.

"Očekujemo, prije svega, fer i sportsko nadmetanje u ovoj sezoni Business Lige sa našim rivalima iz drugih kompanija. Naša ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, a kao sportski cilj sebi smo zacrtali plasman u playoff na kraju ligaškog dijela sezone", kazao je Ammar Čavčić koji bi, uz Ahmeda Čorbu, trebao činiti udarnu iglu napada ekipe BBI banke, te dodao:

"Uz nekoliko pojačanja vjerujemo da možemo pružiti kvalitetan otpor i najboljim timovima Business Lige. Sretni smo što učešćem u Business Ligi podržavamo i takmičenja u organizaciji Sport Centra, poput Lige osnovnih škola i Lige srednjih škola", zaključio je Čavčić.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo svojim klijentima fizičkim i pravnim licima pruža sve vrste bankarskih usluga. Naše poslovanje temeljimo na etičkim principima, partnerskim odnosima i pravednosti. Mi smo pouzdan partner koji svojim klijentima pruža vrhunski kvalitet usluge.

Bosna Bank International je prva banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima. Osnovana je 19. oktobra 2000. godine, sa sjedištem u Sarajevu. Orjentisani smo razvoju Bosne i Hercegovine i cjelokupan profit investiramo u BiH.

Usklađenost poslovanja sa islamskim principima garantuje Šerijatski odbor BBI banke u kojem se nalaze renomirani domaći i svjetski stručnjaci iz oblasti šerijatskog prava.

Osnivači BBI banke su Islamic Development Bank (IDB) sa dioničkim udjelom od 45,46%, Dubai Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27% i Abu Dhabi Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27%.

IDB koja je u vlasništvu 57 zemalja članica Organizacije islamske kooperacije (OIC) i koja je najveći vlasnik BBI banke, od strane vodećih svjetskih rejting agencija već 13 godina zaredom ocijenjena je sa AAA (triple A). To je ocjena koja se dodjeljuje samo najboljim i najsigurnijim finansijskim institucijama. U zadnjih deset godina BBI banka bilježi prosječni godišnji rast od 25 posto i spada u red najbrže rastućih banaka u BiH. Aktiva banke je sa 100 miliona KM od 2006. godine povećana na 900 miliona KM 2017. godine.

BBI ima 32 poslovne jedinice širom države Bosne i Hercegovine, sa više od 150 ATM uređaja u sklopu BH mreže bankomata.

Od 2010. godine BBI banka i njeno posebno odjeljenje BBI VIP Business Club organiziraju Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju koja je stekla svjetsku reputaciju i postavila BiH i region na investicijsku mapu svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza