Pauza

Bečki hoteli se spremaju za Evropsko prvenstvo

29.09.2007. 10:14 / Izvor: eKapija.ba

Turistička zajednica grada Beča je saopštila da bečki hotelijeri neće povećati cijene noćenja tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se od 07. do 29. juna 2008. održava u Austriji i Švicarskoj i na taj način napraviti istu grešku kao njemački hotelijeri tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu 2006. godine.

Više cijene noćenja su u Njemačkoj ostavile mnogo praznih kreveta u Berlinu i Minhenu, što je dovoljno upozorenje za hotele. Turistička zajednica osim toga želi među navijačima i fudbalskim fanovima pridobiti buduće turiste.

Iz bečkih hotela poručuju da do sada nije bilo rezervacija za EP 2008, jer navijači čekaju na izvlačenje grupa 02. 12. 2007. i određivanje gradova domaćina njihovim reprezentacijama. U Beču će se osim velikog finala 29. juna u obnovljenom Ernst Happel stadionu igrati najveći broj utakmica.

Sobe je za sada rezervisala samo UEFA za igrače, trenere, svoje dužnosnike i novinare. Za dane između polufinala i finala je rezervisano 6.000 soba.

Kako u bečkim hotelima na raspolaganju stoji 25.000 soba, organizatori su uvjereni da će svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu naći mjesto za spavanje. Ukoliko svi kapaciteti budu popunjeni, Navijački kamp u dvorani C Bečkog sajma za manje zahtjevne posjetioce nudi 2.700 kreveta za noćenje po cijeni od 38 EUR.

Compress Sarajevo / eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza