BiH sa 18 karate takmičara nastupa na SP u Madridu

06.11.2018. 12:48 / Izvor: Fena
BiH sa 18 karate takmičara nastupa na SP u Madridu

Na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu u karateu, koje će od 6. do 11. novembra biti održano u Madridu, Bosna i Hercegovina će imati 18 takmičara i takmičarki. 

Na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu u karateu, koje će od 6. do 11. novembra biti održano u Madridu, Bosna i Hercegovina će imati 18 takmičara i takmičarki. 

U izboru selektra Denisa Muhovića, Miroslava Klepića i Edhema Halilovića boje naše zemlje će braniti: seniori (pojedničane borbe): Eldin Hajdarpašić (Karate klub Champion, Ilidža, u kategoriji do 60 kg), Faruk Sijerčić (Novi Grad, Sarajevo, do 67 kg), Mensur Đozić (Orkka, Lukavac, do 75 kg), Muhović Meris (Champion, do 84 kg) i Ivan Klepić (Neretva, Mostar, više od 84 kg);

seniori (ekipne borbe): Muhović Meris (Champion), Ivan Klepić (Neretva), Anes Čongo (Champion), Edin Sarić (Champion), Jusuf Suljić (Champion), Hamza Čajić (Orka) i Ervin Galić (Champion); senior (kate): Sulejman Suljić (Doboj Istok); seniorke (pojedničane borbe): Katarina Sušac (Neretva, do 50 kg), Anđela Soldo (Neretva, do 55 kg), Delfina Tadić (Neretva, do 61 kg), Ivona Ćavar (Neretva, do 68 kg) i Mirnesa Bektaš (Bosna, više od 68 kg); seniorke (ekipne borbe): Ivona Ćavar (Neretva), Mirnesa Bektaš (Bosna), Noah Matea Medić (Neretva) i Iva Klepić (Neretva).

Reprezentativac i kapiten bh. tima Meris Muhović očekuje medalje u pojednačnoj i ekipnoj konkurenciji.

"Proteklih pola godine proveo sam u Japanu gdje sam trenirao po specijalnom olimpijskom programu kod proslavljenog trenera Shihana Kagawe. Moji treninzi su teški i naporni. Trenirao sam po četiri-pet sati dnevno i mogu reći da nikad nisam bio spremniji. Imao sam sreće da desetak dana pred ovo svjetsko prvenstvo treniram u svom klubu i sa svojim kolegama što mi je dodatno uticalo i na motivaciju i na samopuzdanje. Nadam se jednoj od medalja u pojedinačnoj konkurenciji, a i kao kapiten ekipe, očekujem medalju i u ekipnom nastupu", kazao je Muhović.

Delegacija Karate saveza Bosne i Hercegovine ukupno ima 28 osoba, a pored reprezentativaca u muškoj i ženskoj selekciji te selektora, u vodstvu puta su član Predsjedništva KSBiH Mujo Gec, sportski direktor Rajko Radulović, Nermin Babić uime  sudijske komisije KSBiH, te izvršni sekretar KSBiH Ramiz Potur.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza