Pauza / TURIZAM I GASTRO

Bijela voda: Čista prirodna voda proizvedena po savremenim standardima

18.04.2014. 15:19 / Izvor: eKapija.ba

Bijela Voda je čista prirodna voda proizvedena po savremenim standardima, a koja je prvi brend ovog tipa s područja BPK-a. Potječe iz Fabrike za eksploataciju prirodne mineralne vode koja je kao i samo izvorište smještena u podnožju brda Vranovina u općini Pale – Prača, u sklopu turističko-lovnog kompleksa Bijele vode.

Na tržište BiH počela je distribucija Bijele vode u pakovanjima od 0,25 litara te u PET ambalaži od 0,5 i jednog litra te aparatima za distribuciju. Visoko kvalitetni i vrlo praktični water cooler aparati omogućuju osvježenje vodom ohlađenom na 5 stepeni u svakom trenutku. Osim hladne, water cooler nudi i vruću vodu (do 95 stepeni) koja je idealna za pripravljanje instant napitaka kao što je čaj, instant kafa.

O kvaliteti Bijele vode i watercoolera svjedoče brojna priznanja i certifikati koja dodjeljuju stručne i nezavisne nadležne institucije. HACCP Codex Alimentarius osigurava stalni sistem kontrole sigurnosti vode te jamči kvalitetu proizvodnog procesa, a sistem upravljanja kvalitetom odgovara zahtjevima norme ISO 9001 i 14001.

Bijela voda je visokokvalitetna voda i može konkurirati svim ostalim vodama u BiH i širom svijeta.

Inače, Bijela voda ispunila sve uslove od strane Agencije za sigurnost hrane BiH za priznavanje u listu prirodnih izvorskih voda. Uvjeti za priznavanje voda bili zdravstvena ispravnost, odgovarajuća organoleptička svojstva, zadovoljavanje zahtjeva geoloških, hidroloških fizičkih, fizičko-hemijskih i hemijskih ispitivanja, mikrobioloških ispitivanja na izvoru te farmakoloških, fizioloških i kliničkih ispitivanja. Rješenje o priznavanju izdaje se na period od pet godina.

Distribucija i prodaja  Bijele vode za Kanton Sarajevo te Ze-Do kanton  vrši se putem firme Atal-group d.o.o. Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza