Bike Expo "Re:cycle Bicycle" prvi put u BiH

13.04.2017. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Bike Expo 'Re:cycle Bicycle' prvi put u BiH

Zemaljski muzej BiH pozvao je sve zainteresirane da funkcionalno biciklo koje ne koriste doniraju za djecu i mlade.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine organizirat će prvi put u BiH, u saradnji s partnerima Giro di Sarajevo, Ciklo Centar, M-bike shop i Trek Team Sarajevo, Bike Expo 2017 pod nazivom "Re:cycle Bicycle".

Ovaj događaj koji će biti održan 22. aprila na Dan planete Zemlje, između ostalog, ima za cilj promovrati bicikl kao ekološki najprihvatljivije prevozno sredstvo te potaknuti građane na savjesno pristupanje sve većem problemu zagađenja glavnog grada BiH, ali i okolnih sredina.

U skladu s nazivom "Re:cycle Bicycle", u fokusu prvog izdanja Bike Expo 2017 je reciklaža ideje o intenziviranju upotrebe bicikla, a povodom obilježavanja 130. godišnjice od osnivanja prvog biciklističkog kluba u Sarajevu bit će predstavljena izložba zbirke fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja BiH te niza biciklističkih memorabilija.

Iz cjelodnevnog programa iz Zemaljskog muzeja BiH izdvojili su još natjecanje za najbolje retro biciklo, prezentaciju savremenih bicikala i opreme, besplatan servis za bicikle te edukativna predavanja i prezentacije biciklističkih profesionalaca i projekcije filmova.

Zemaljski muzej BiH pozvao je sve zainteresirane da funkcionalno biciklo koje ne koriste doniraju za djecu i mlade koji odrastaju bez bicikla i na ovaj način pomognu pokretanju inicijative za osnivanje biciklističkih timova u školama širom BiH, saopćili su organizatori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza