Bill Gates mijenja ime stadionu Real Madrida?

27.10.2013. 08:11 / Izvor: BIZLife
Bill Gates mijenja ime stadionu Real Madrida?

​Prema pisanjima španjolskog lista El Confidencial, nogometni klub Real Madrid i Bill Gates pregovaraju o promjeni imena stadiona Santiago Bernabeu. Ako do toga dođe, stadion bi u svojem nazivu ubuduće mogao nositi Microsoftovo ime.

Prema pisanjima španjolskog lista El Confidencial, nogometni klub Real Madrid i Bill Gates pregovaraju o promjeni imena stadiona Santiago Bernabeu. Ako do toga dođe, stadion bi u svojem nazivu ubuduće mogao nositi Microsoftovo ime, piše bilife.rs.

Iako će to sigurno izazvati bijes kod navijača, ako dođe do dogovora, to će pomoći klubu da krene u veliku investiciju renoviranja stadiona koja bi, prema procjenama, mogla koštati oko 400 milijuna dolara.

Sam klub je u svibnju priopćio da, ukoliko dozvoli otkup prava imena stadiona, to će se dogoditi samo ako ime Santiaga Bernabeua bude uz ime sponzora.

Microsoft i Real Madrid već su do sada surađivali na projektu poboljšanja uvjeta siromašne djece u Latinskoj Americi, a Microsoftu bi ovaj posao još više popravio imidž i profit, jer je Real Madrid, prema Forbesu, najvrijedniji sportski brend na svetu.

Kompanija Microsoft u Americi je već imala slične ugovore pa se tako dom nogometaša Seattle Soundersa zove "the XBox Pitch at CenturyLink Field."

Stadion Santiago Bernabeu otvoren je 1947.godine i dobio je ime po predsjedniku kluba koji je na tom mjestu bio 35 godina i stvorio koncepciju koja je klubu donijela 30 titula prvaka u Španjolskoj i devet na Starom kontinentu.

Ako dođe do dogovora, ovo će biti prvi stadion u španskoj Primeri koji će nositi ime sponzora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza