Bjelašnica čeka prve skijaše: Sezonu će koncertom otvoriti grupa Bijelo dugme

01.12.2018. 09:33 / Izvor: Oslobođenje
Bjelašnica čeka prve skijaše: Sezonu će koncertom otvoriti grupa Bijelo dugme

Zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu zvanično će biti otvorena 29. decembra, uz bogate sadržaje za sve uzraste.

Ovog vikenda ljubitelji zimskih sportova imaju priliku da uživaju u skijanju na Bjelašnici, potvrdio je Nevres Alispahić, direktor KJP ZOI ‘84. Zahvaljujući odgovarajućoj temperaturi zraka, sistem za vještačko osnježivanje na Bjelašnici u funkciji je na stazama u donjem dijelu planine, a staze se intenzivno pripremaju kako bi od sutra bile na raspolaganju prvim skijašima.

"Zahvaljujući snježnim padavinama i topovima, koji već dva dana rade punim kapacitetom, stekli su se uslovi da ovog vikenda donji dio staze otvorimo za skijaše, koji će moći uživati u dnevnom i noćnom skijanju. Skijanje će biti besplatno i to će biti poklon ZOI-ja građanima Sarajeva. Također, planirali smo da u subotu navečer organizujemo muziku u Benetonu za sve posjetioce", kazao je Alispahić.

On je istakao da će zimska sezona na Bjelašnici i Igmanu zvanično biti otvorena 29. decembra, uz bogate sadržaje za sve uzraste. Prema njegovim riječima, sezonu će koncertom otvoriti grupa Bijelo dugme u Babinom dolu.

"16. decembra će biti predotvorenje sezone, kada će biti održana pres-konferencija sa Goranom Bregovićem i članovima grupe. Zvanično otvorenje je 29. decembra uz cjelodnevni program, studentski pohod i klizanje na ledu za djecu", naveo je on

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza