Bodrum jedno od najpopularnijih ljetovališta svjetski poznatih zvijezda

01.06.2018. 09:23 / Izvor: Akta.ba
Bodrum jedno od najpopularnijih ljetovališta svjetski poznatih zvijezda

Osjetite bogatstvo Turske historije i kulture u pravom smislu.

LJETOVANJE U BODRUMU sa Relax Tours-om

Periodi:  03.07. – 12.07. / 10 dana
21.07. – 28.07. / 8 dana
07.08. – 16.08. / 10 dana
28.08. – 04.09. / 8 dana

BODRUM je jedno od najpopularnijih ljetovališta svjetski poznatih zvijezda, koji važi za boemski grad i poznato je boravište Turskog jet set-a. U tamošnjim su hotelima boravili Tom Hanks, Michael Douglas, Uma Thurman, Dustin Hoffman kao i mnoge druge ličnosti iz svijeta show business-a. Bodrum je lociran nasuprot grčkog otoka KOS, na mjestu gdje se susreću Egejsko i Sredozemno more i definitivno je jedno od najljepših ljetovališta te sigurno najluksuznije ljetovalište u Turskoj. Prepoznatljivi je simbol grada tvrđava Halikarnas, jedinstveni primjerak srednjovijekovne arhitekture, koju su podigli vitezovi sa Rodosa. U Bodrumu se nalazi i jedno od sedam čuda antičkog doba, grobnica kralja Mausolusa, od koje je i nastao naziv za monumentalne grobnice, mauzoleje. Zaljevi i uvale poput Gumbet-a, Turgutreis-a i Akyarlar-a, najpoznatije su plaže na kojima smo pažljivo birali vaše hotele.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA :

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / ISTANBUL - BODRUM

Okupljanje putnika najmanje 2 h prije polijetanja. Polijetanje sa Sarajevskog aerodroma na letu 1022 u 09:05 h, a slijetanje u Istanbul je predviđeno za 11:55 h. Let iz Istanbula za Bodrum (LET TK2514) predviđen je  je u 13:45 h. Slijetanje u Bodrum u 15:05 h. (sva vremena su lokalna). Transfer do odabranog hotela. Noćenje.

BORAVAK U BODRUMU UZ MOGUĆNOST FAKULTATIVNIH IZLETA NA:  OTOK KOS; EFES/KUSADASI; PAMMUKALLE

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko vam uzbuđenja nije dosta uputite se na na neki od fakultativnih izleta poput odlaska na otok KOS; odaberite i fakultativni izlet u EPHESUS- najbolje očuvanom helenističkom gradu na tlu Turske. Osjetite bogatstvo Turske historije i kulture u pravom smislu. Ephesus, jedan je od najznačajnijih gradova drevnog Istoka, koji važi za čudo starog vijeka. Relax Tours Vam preporučuje i fakulltativni odlazak u Pammukalle (Turski: Pamucna palača) to je atraktivan prirodni kompleks jedinstvenih mineralnih izvora, toplica i termalnih banja u Jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Uživat ćete u ovom geomorfoloskom čudu. Budite spremni da napravite neke od najljepših fotografija s vašeg putovanja.

10./ 8  DAN / BODRUM - ISTANBUL    / ISTANBUL- SARAJEVO

Stigli ste i do kraja ovog krasnog ljetovanja... Nakon doručka, slobodno vrijeme. Check out iz hotela te slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Transfer iz hotela ka aerodromu, minimalno 3 h prije leta.  Let za Istanbul na letu TK2515 u 16:05 h, slijetanje na Istanbulski aerodrom u 17:30 h. Nastavak leta za Sarajevu na letu TK1025 u 19:20 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 20:15 h. (sva vremena su lokalna).

Detaljnije informacije možete pogledati OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza