Bojana Trbulin, fudbalska nada reprezentacije BiH iz Novog Grada

27.10.2011. 08:32 / Izvor: Blic
Bojana Trbulin, fudbalska nada reprezentacije BiH iz Novog Grada

Fudbalerka Bojana Trbulin (16) iz Novog Grada velika je sportska nada ovog grada. Od malih nogu osvaja zlatne i srebrne medalje u nekoliko sportskih disciplina, a posljednjih godina potpuno se posvetila svojoj najvećoj ljubavi - fudbalu.

Igra za žensku reprezentaciju BiH kao najmlađa reprezentativka, a prošlog mjeseca su u Azerbejdžanu osvojili drugo mjesto i kvalifikovali se za Evropsko prvenstvo, koje se održava dogodine.

Bojana Trbulin (u sredini) sa koleginicama iz reprezentacije BiH

Djevojčica, koja je od malih nogu šutala loptu, trenirala je odbojku, karate, atletiku, ali se uvijek vraćala fudbalu.

"Fudbal je moja najveća ljubav i, premda sam osvajala nagrade i u drugim sportovima, uvijek sam se vraćala na fudbalski teren gde se najbolje osjećam", priča Bojana.

Ova učenica trećeg razreda srednje škole, smjer poslovno-pravnog tehničara, za reprezentaciju BiH igra od januara. Igrala je u Ženskom fudbalskom klubu Mladost iz Novog Grada. Trenirala je u Rudar Prijedoru, a do sada je pozive dobila i od Crvene zvezde i niškog Mašinca, najboljeg ženskog fudbalskog kluba na Balkanu. Mnogi se interesuju za talentovanu veznu igračicu, ali ona je, izgleda, već izabrala svoj novi klub.

Bojana je bila uspješna i u drugim sportskim disciplinama pa je tako u atletici osvojila četiri zlatne medalje na gradskim trkama, bronzu i srebro na republičkim takmičenjima, a učestvovala je i na plitvičkom maratonu. Osvojila je i treće mjesto u skoku udalj na republičkom takmičenju, mada nikada prije toga nije vježbala skok udalj. Premda svaki dan trenira po dva sata, Bojana kaže da stigne da obavi sve druge obaveze.

"Imam vremena za prijatelje, drugare iz škole, izlaske. Sve se može i hoće, ako se samo dovoljno želi", uz osmijeh kaže ova skromna djevojka, za koju njeni prijatelji kažu da je divna drugarica na koju se uvijek mogu osloniti. Novljani s ponosom ističu da će se za uspjehe njihove sugrađanke tek čuti u "bijelom svijetu".

Sanja o Zvezdi i Realu

"Velika mi je želja da zaigram u Crvenoj zvezdi jer za ovaj klub navijam odmalena i nadam se da ćemo do kraja godine završiti pregovore o mom prelasku", kaže simpatična Novljanka, koja ne krije da bi nakon crveno-bijelih, volela igrati i za neki poznati evropski klub, a njen favorit je Real Madrid.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza