BORN2SKI 2018: Bjelašnica domaćin prvog festivala alpskog skijanja

Pauza / SPORT

BORN2SKI 2018: Bjelašnica domaćin prvog festivala alpskog skijanja

24.01.2018. 12:52 / Izvor: Akta.ba

Bjelašnica će u periodu od 22. do 25. februara 2018. godine biti domaćin prvog izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Prvu noć BORN2SKI Festivala obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE - noćna trka paralelnog slaloma za kompanije. Ova utrka nastavak je projekta B2B RUN, koji je prošle jeseni okupio preko 600 trkača iz skoro 90 kompanija i namijenjena je isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri skijaša brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Posebnu draž ovom događaju dat će upravo noćni ambijent kao i napetost paralelnog utrkivanja. Nakon same trke uslijediti će After Ski party na snijegu i proglašenje pobjednika.

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će BORN2SKI RACE CUP - trodnevni kup skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta U8, U10, U12, U14, U16, njihove roditelje i sve goste. Nakon ceremonije otvaranja, u petak naveče, započet će revijalna timska trka paralelnog slaloma nakon čega će u narednim danima uslijediti trke veleslaloma i slaloma, kao i revijalna trka roditelja i trenera.

Organizatori poručuju da projekat BORN2SKI ima za cilj da preraste u jedinstven događaj koji će svake godine okupljati skijašku zajednicu iz cijelog regiona, te upravo iz tog razloga smo odabrali strateške partnere koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg izdanja BORN2SKI i koji će i u budućnosti raditi sa nama na daljnjoj popularizaciji ovog projekta u regionu.

"Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih evenata i naš cilj je upravo kroz BORN2SKI projekat ponovo ucrtati Sarajevo na mapu značajnih sportskih događaja u regionu. Vjerujemo da ćemo u ova četiri dana ponuditi kvalitetne sadržaje za različite ciljne skupine, te prirediti još jedan sjajan poslovno - sportski spektakl za sve učesnike" izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH na današnjoj press konferenciji.

 

 

Kompanija Porsche BH- sa svojim brandom Audi, su među prvima je prepoznala važnost aktiviranja zaposlenika i podržala sve napore da se poslovna zajednica digne na noge kroz projekat AUDI BORN2SKI I AUDI B2BRUN. Upravo stoga su se uključile i u organizaciju oba projekta.

"PORSCHE BH - sa svojim brandom Audi je društveno odgovorna kompanija koja mnoge svoje marketinške aktivnosti usmjerava ka kulturnim, umjetničim i sportskim dešavanjima u našem gradu i državi. Nakon AUDI B2B RUN projekta prošle jeseni, AUDI BORN2SKI je za nas bio jedan logičan slijed i vrlo smo ponosni da možemo biti dio ovog eventa. Brand Audi se već dugi niz godina veže za alpsko skijanje i planinski ambijent, te smo ponosni da ćemo i u Bosni i Hercegovini biti domaćini jednog sjajnog skijaškog spektakla. Veselimo se dobrom druženju i nadamo se dobrom rezultatu našeg tima na prvom izdanju BORN2SKI Festivala", kazao je Dino Bratović, brand manager Audi BiH i pozvao sve kompanije da se prijave jer će biti veoma zabavno.

Inače, koncept prijave je jako sličan kao na B2BRUN, s tim da sada nema minimalne kvote koja je potrebna ispred jedne kompanije budući da je skijaška zajednica puno manja od trkačke.

"Kompanije se mogu prijaviti i sa jednim takmičarem, ali da bi učestvovali u ekipnom takmičenju moraju imaju minimalno tri takmičara", dodao je Mehić.

Ono što je također u fokusu događaja, su dešavanja na samom cilju gdje ćemo pored trke organizovati i turnir u hokeju na snijegu, uz mnoštvo muzike i zabave.

Ovogodišnje izdanje BORN2SKI projekta podržala je kompanija ZOI'84, koja će, kao suorganizator ovog događaja, osigurati da svi učesnici i posjetioci u potpunosti uživaju u obogaćenim sadržajima Bjelašnice.

Detaljan program BORN2SKI Festivala i informacije o prijavama možete pronaći na zvaničnoj web stranici: www.born2ski.ba.

Sponzori projekta su Audi, Oaza, Avalon, R&S i Asocijacija XY.

Poslovni portal Akta.ba je jedan od medijskih pokrovitelja događaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza