Bosch GBH 8-45 D Professional bušaći čekić

10.06.2014. 11:43 / Izvor: eKapija.ba
Bosch GBH 8-45 D Professional bušaći čekić

Veliki promjeri bušenja, teški uvjeti rada s dlijetom, na armiranom betonu – to su izazovi s kojima se suočavaju SDS-Max bušaći čekići pri svakodnevnim radovima građenja, gdje se zahtjeva velika snaga, izdržljivost i robusnost bušaćih čekića.

Veliki promjeri bušenja, teški uvjeti rada s dlijetom, na armiranom betonu – to su izazovi s kojima se suočavaju SDS-Max bušaći čekići pri svakodnevnim radovima građenja, gdje se zahtjeva velika snaga, izdržljivost i robusnost bušaćih čekića. Kako bi se zadovoljili ovi specifični zahtjevi, Bosch je razvio GBH 8-45 D Professional i opremio ga za radove u teškim uvjetima, u području graditeljstva i izgradnji instalacija: bušaći čekići omogućavaju postizanje vrhunskih radnih karakteristika pri bušenju i izvođenju otvora u zidovima ili stropovima, pri ponovnoj ugradnji armatura armiranog betona, rezanja naglavaka, rezanja kabelskih cijevi i skidanja keramičkih pločica, a to sve zahvaljujući snažnom elektromotoru od 1500 W i mehanizmu udarnog čekića koji proizvodi energiju pojedinačnih udaraca od 12,5 Joula. Na taj se način obrtnicima štedi vrijeme i smanjuje utrošena energija, posebno u ovim slučajevima primjene.

Novi bušaći čekić težine osam kilograma izravni je nasljednik provjerenog i ispitanog Bosch čekića GBH 7-46 DE Professional, ali postiže znatno bolje radne karakteristike uz istu težinu. GBH 8-45 D Professional također je maksimalno izdržljiv zahvaljujući svojoj konstrukciji sastavljenoj od robusnih metalnih sastavnih elemenata. Zaustavljanje rotacije i automatska blokada prekidača omogućavaju neprekidne radove s dlijetom, uz maksimalnu udobnost rada korisnika. Ostale karakteristike koje GBH 8-45 D Professional čine idealnim za slučajeve primjene pri radovima u teškim uvjetima, je ugrađena spojka za zaštitu od preopterećenja i za zaštitu korisnika i bušaćeg čekića, kao i funkcija blagog startanja za čisto bušenje.

Bosch također uz ovaj bušaći čekić nudi usklađeni i izdržljivi pribor: "RTec Sharp" SDS-max plosnato dlijeto i "RTec Speed" šiljasta dlijeta, posebno su prikladna za radove s dlijetom s bušaćim čekićem GBH 8-45 D Professional. Ova dlijeta imaju rezne oštrice koje se same oštre, a omogućavaju postizanje konstantno visokog učinka skidanja materijala, za njihovog čitavog radnog vijeka trajanja. "SpeedX" bušaći čekić omogućava brzo napredovanje radova pri bušenju betona.

GBH 8-45 D Professional dostupan je u trgovačkoj mreži počevši od travnja 2014.  Isporučuje se u transportnom kovčegu koji raspolaže dovoljnim prostorom za pribor bušaćeg čekića, a uz to se isporučuje i zaštitna navlaka za čekić i tlačno crijevo za podmazivanje.

Tehnički podaci

GBH 8-45 D Professional

Nazivna ulazna snaga

1500 W

Energija pojedinačnog udarca

12,5 J

Težina bušaćeg čekića

8,2 kg

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza