Broj učesnika ograničen: Počele prijave za novu sezonu Business lige

14.08.2018. 10:04 / Izvor: SCsport.ba
Broj učesnika ograničen: Počele prijave za novu sezonu Business lige

Pripreme za organizaciju nove sezone SC Business lige 2018/19 su u toku, te se već od danas možete prijaviti za učešće u novoj sezoni.

Pripreme za organizaciju nove sezone SC Business lige 2018/19 su u toku, te se već od danas možete prijaviti za učešće u novoj sezoni.

SC Business Liga je najprestižnije takmičenje ekipa privrednih subjekata i kompanija iz Bosne i Hercegovine koje organizuje Udruženje Razvoj sporta – Sport Centar iz Sarajeva, a sezona 2018/19 bit će jubilarna deseta sezona za redom u kojoj će snage odmjeriti fudbalske ekipe vodećih kompanija u našoj zemlji.

Organizator lige je prije početka prošle sezone donio odluku o promjeni pravila, pa će tako i u predstojećoj sezoni biti ograničen angažman igrača koji nisu uposlenici firmi koje budu na spisku ekipa takmičara. Firmama će biti omogućena prijava do tri igrača koji nisu uposlenici te kompanije, ali da to ne mogu biti aktivni fudbaleri. Samo dvojica od tih nogometaša moći će biti u zapisniku jedne utakmice.

Tako će svaka ekipa imati pravo da prije početka takmičenja prijavi tri igrača, ali samo dva će se moći naći u zapisniku za utakmicu, dok će jedan igrač utakmicu morati gledati sa tribina.

Druga promjena pravila iz prošle sezone, a koja se ticala fuzionisanja ekipa ostaje na snazi pa tako i u ovoj sezoni spajanje ekipa neće biti moguće, te će svaka firma morati biti zaseban učesnik.

Vrijedi istaći da će i ove sezone domaćin SC Business lige biti dvorana ”Amel Bečković” u Vogošći, a već od danas prijave za takmičenje možete izvršiti putem e-maila: sc.bliga@gmail.com. Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 033/200-576 i 061/700-367. Organizator ističe da je broj učesnika ove sezone ograničen, stoga svi zainteresovani svoje prijave trebaju dostaviti u najskorije vrijeme.

Sponzori koji su zainteresovani da podrže deveto izdanje SC Business Lige mogu se javiti na e-mail marketing@scsport.ba.

Rezultati, izvještaji, intervjui, fotografije i video snimci bit će dostupni na www.businessliga.ba i www.scsport.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Business Liga.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza