Brojni jeftini načini za putovanje kroz Evropu, autobus, voz ili avion

12.10.2018. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Brojni jeftini načini za putovanje kroz Evropu, autobus, voz ili avion

Uz pomoć Megabusa možete jeftinije putovati u Velikoj Britaniji i Parizu, Briselu i Amsterdamu.

Putovanje kroz Evropu je inače veoma skupo. Avionske karte, brzi vozovi, noćni vozovi i trajekti znatno "olakšavaju" vaš novčanik. Međutim, postoje načini da se zaobiđe kupovina skupih karti te da se pronađe najbolji način transporta, prenosi portal Nomadic Matt.

Uz pomoć Megabusa možete jeftinije putovati u Velikoj Britaniji i Parizu, Briselu i Amsterdamu. Karta košta približno jedan euro ako je rezervišete mjesec ranije. Megabus kompanija također ima vozove čija je početna cijena oko 11 eura.

Busabout se kreće u Australiji i Novom Zelandu. Mnogo turista koristi ovu metodu da bi jeftinije putovali i lakše upoznali druge turiste. Bus ima rutu koju prati te možete ući i izaći kad god vi to želite. Pri kupovini karte dobijate i mapu gradova te raspored grupnih aktivnosti u kojima možete učestvovati. Dvosedmična karta košta 299 dolara, što je jeftino s obzirom na to da u dvije sedmice možete obići čak šest gradova.

FlixBus je nova kompanija koja je u potpunosti izmijenila način putovanja u Evropi. Njemačka kompanija ima rute u 20 evropskih država i hiljadu država, a najniža cijena je pet eura. Njihovi autobusi imaju Wi-Fi, utičnice i udobna sjedišta.

Avionske kompanije koje je bitno naglasiti su Vueling, Ryanair, EasyJet, Aigle Azur, Wow Air, Eurowings, Flybe, Norwegian Air i Wizz air. Karte za neke od ovih budžetskih kompanija se mogu kupiti za jedan euro. Aplikacije Skyscanner i Momondo će vam pomoći u pronalasku najjeftinijih letova.

BlaBlaCar je veoma popularan širom Evrope te je najniža cijena pet eura. Kada koristite BlaBlaCar imate mogućnost da putujete s nekim ko ima višak prostora u autu. Ovo je ustvari najbolji način za putovanje kroz Evropu jer imate priliku upoznati lokalca, vježbati jezik države u kojoj se nalazite i u isto vrijeme uštedjeti dosta vremena i novca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza