Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Budi dio regionalnog izazova "Biciklom na posao"

Od 22. septembra do 1. oktobra 2014. godine, građani gradova u regiji se pozivaju da se priključe izazovu u korištenju najodrživijeg prevoznog sredstva, Njegovog veličastva bicikla.

23.09.2014. 08:56 / Izvor: eKapija.ba

Od 22. septembra do 1. oktobra 2014. godine, građani gradova u regiji se pozivaju da se priključe izazovu u korištenju najodrživijeg prevoznog sredstva, Njegovog veličastva bicikla.

Centar za životnu sredinu i predstavnici regionalne mreže biciklističkih organizacija i inicijativa +1 pozivaju sve građane da se priključite izazovu "Biciklom na posao".

"Izazov "Biciklom na posao" je jednostavan: od 22. septembra (Svjetski dan bez automobila) do 1. oktobra koristite bicikl za odlazak na posao! Naravno, možete ići i na pijacu, fakultet, u školu, bioskop i na sva ostala mjesta - nama pošaljite komentar, fotografije vaših vožnji, zanimljivost koja vam se u tom periodu dogodila ili fotografiju na FB stranicu organizacije ili na mail info@czzs.org, a najzanimljivije priče i komentare ćemo objaviti i predstaviti na društvenim mrežama i u medijima!", navode iz Centra za životnu sredinu.

Regionalni izazov "Biciklom na posao" je potpuno neprofitan, spontano afirmisan popularan događaj koji podržavaju organizacije iz: Srbije (Novosadska Novosadska Biciklistička Inicijativa, UG Ulice za bicikliste, Niška saobraćajna unija, Vozi Ulice), Crne Gore (Biciko.me), Makedonije (НаТочаk), Slovenije (Ljubljanska kolesarska mreža), Hrvatske (Bike my day), Mađarske (Magyar Kerékpárosklub)!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza