Pauza / INOVACIJE I TEHNOLOGIJE

Canon otkriva dva nova home all-in-one štampača!

Canon otkriva dva All-in-one PIXMA inkjet štampača – seriju PIXMA MG3050 i PIXMA MG2550S.

12.07.2016. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Canon otkriva dva All-in-one PIXMA inkjet štampača – seriju PIXMA MG3050 i PIXMA MG2550S. Dizajnirani za dom, oba nova modela su savršena za štampanje dokumenata i slika visoke kvalitete, dok kompaktni, elegantni dizajn omogućava da se mogu uklopiti u bilo koji kućni prostor ili prostor za učenje.

Fotografi entuzijasti mogu uživati oživljavajući svoje fotografije u živopisnim, rezonatnim bojama sa novom serijom PIXMA MG3050 i PIXMA MG2550S sa Canon hibridnim sistemom tinte, koristeći zajedno tinte zasnovane na boji i pigmentu za prekrasne fotografije, kao i za oštar i jasan tekst u dokumentu. Ukoliko je potrebno štampati fotografije koji imaju kvalitet profesionalne izrade sa istančanim detaljima, tinta FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) u spremniku – tinta tehnologije inženjeringa pune fotolitografije sa inkjet mlaznicom dopušta da pravite fotografije koje su praktično čiste, jasne i bez zrnatosti, dok vam XL spremnici omogućvaju da štampate više stramice.

Povezani štampači za povezani svijet

Koristeći Wi-Fi konekciju, serija PIXMA MG3050 omogućava wireless štampanje sa laptopa i personalnih računara, kao i sa sa pametnih telefona i tableta koristeći Canon PRINT aplikaciju, dok cloud štampanje znači da ne morate biti kod kuće kako biste nešto odštampali – možete štampati sa servisa i društvenih mreža kao što su Instagram™, Facebook™, Google Drive™ i više. Brzo povežite uređaje kod kuće sa Access Point Mode kako biste sa wireless konekcijom koristili printere bez potrebe da budete na istoj Wi-Fi mreži. U danima kada nemate mnogo vremena, dokumenti mogu biti skenirani i poslani direktno na vaš mobilni uređaj kako biste ih mogli nositi sa sobom.

Sloboda da budete kreativni

Za kreativnu inspiraciju, PIXMA MG3005 i PIXMA MG2550S uključuju My Image Garden za Mac ili PC koji organizuje fotografije na lokaciji koja je jednostavna za korištenje prije nego što automatski kreira izgled fotografija, praveći prekrasne prikaze i printove vrlo brzo. Štampači također sadrže CREATIVE PARK PREMIUM, online uslugu za korisnika originalne Canon tinte koja predstavlja inspirativne dizajne i projekte profesionalnih umjetnika i fotografa.

Entuzijasti fotografi mogu sa serijom PIXMA MG3050 kreirati nove 5x5“ kvadratne foto printove, savršene za uokvirivanje i izlaganje u domovima, kao i za poklone prijateljima i porodici. Sa tableta, personalnog računara ili Mac računara   imate pristup i opciji Easy-PhotoPrint+, koja vam pomaže da dobijete kreativne radove koristeći slike pohranjene na mobilnim telefonima na cloudu, sa predlošcima koji uključuju čestitke, kalendare i više.

Serija PIXMA MG3050 omogućava:

 • Štampanje putem pametnih telefona i clouda sa aplikacijom Canon PRINT
 • Visokokvalitetno štampanje, kopiranje i skeniranje
 • 8 ipm monohrom, 4 ipm u boji
 • Easy-PhotoPrint+ za kreativno printanje
 • Istovremena Acceps Point Mode i Wi-Fi konekcija
 • Opcionalni XL spremnici za manje troškove štampe

PIXMA MG2550S omogućava:

 • Visokokvalitetno štampanje, kopiranje i skeniranje
 • 8 ipm monohrom, 4 ipm u boji
 • Softver My Image Garden
 • Automatski Power On kada počnete štampati
 • Quiet Mode za smanjenu buku tokom operacije
 • Opcionalni XL spremnici za manje troškove štampe

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza