Canon predstavlja nove kamere

21.04.2015. 11:19 / Izvor: eKapija.ba
Canon predstavlja nove kamere

Canon je otkrio svoju sljedeću generaciju input-to-output rješenja za 4K produkcijske radove.

Canon je otkrio svoju sljedeću generaciju input-to-output rješenja za 4K produkcijske radove. Rang uključuje DP-V2410, a robustan  24-inčni 4K referentni displej i dva nova 4K kamkordera – EOS C300 Mark II -  4K Cinema EOS kameru te XC10 – kompaktnu, laganu 4K kameru za video i digitalne fotografije za nadobudne režisere.

DP-V2410 – 24-inčni 4K referentni displej

Novi DP-V2410 projektirana je za upotrebu na setu, odnosno na licu mjesta i to kako za emitovanje, tako i za kino produkciju, i pruža tačan i pouzdan rezultat 4K sadržaja. Ona olakšava kontrolu kvaliteta prilikom snimanja, određivanje fokusa i ekspoziture te gradaciju i upravljanje bojama. 

Pored postojećeg DP-V3010 u Canonovom rangu 4K referentnih displeja, DP-V2410 pruža nevjerovatnu 4K 4096 x 2160 rezoluciju sa  zapanjujućom tačnošću u reprodukciji boja. Zahvaljujući novim High Dynamic Range Modu, displej olakšava viđenje kako ekstremno osvijetljenih, tako i sjenovitih detalja istovremeno, pružajući tako prirodniju, realniju sliku. DP-V2410 također je optimizirana za podršku DCI – P3 cinema standardu, ITU-R BT.2020 broadcast standard te ACES Proxy (ACES Ver. 1.0). Nadalje, novi IPS panel sa RGB LED sistemom pozadinskog osvjetljenja omogućava 2000:1 stepen kontrasta, dok Canonovi automatski sistem za korekciju boje i jasnoće osigurava konzistentan kvalitet slike, boje i osvjetljenja.

Opremljena sa oba 3G/HD-SDI i HD interfejsa, te ugrađenim konverterom koji pretvara slike u RGB format, DP-V2410 u mogućnosti je pokazati sirove 4K RAW slike – snimke direktno sa kompatibilne Cinema EOS kamere, štedeći tako na troškovima eksterne jedinice za konvertovanje. Dodatno, link – up funkcija za kvalitet slike automatski sinhronizuje postavke boja sa kompatibilnih Canon kamera, spriječavajući tako greške u postavkama.

Cijeli set on – set funkcija omogućava brz i lagan pregled sadržaja, uključujući 4K Wave Form Monitor i Vectroscope. Dodatno, displej omogućava višestruke 1D/3D – LUT za prikladno praćenje te mjerač audio nivoa za tačno snimanje zvuka.

DP-V2410 stavljena je u uglađeno, ali snažno kućište na kome se nalazi čvrsta ručka. Težine samo 12 kilograma, lako se transportuje i namješta, te je opremljena sa DC jedinicom od 24 volta kako bi mogla raditi tokom cijelog dana. 

DP-V2410 očekuje se na Europskom tržištu u zadnjoj četvrtini 2015. godine.

Nova generacija 4K video snimaka – EOS C300 Mark II i XC10

EOS C300 Mark II je nova, visoko izdržljiva Cinema EOS 4K video kamera, koja omogućava rediteljima i emiterima snimanje zapanjujućih 4K snimaka.

Kreirana za nadobudne reditelje, a idealna za upotrebu i kao B kamera u profesionalnim produkcijama, XC10 je novi, kompaktan digitalni koji nudi mnogostranost hvatanja kako visoko kvalitetnih 4K videa, al ii 12MP slika u sa samo jednim uređajem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza