Canon predstavlja tri nova uređaja za tisak širokog formata

16.11.2015. 15:30 / Izvor: Akta.ba
Canon predstavlja tri nova uređaja za tisak širokog formata

anon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavlja tri nova uređaja za tisak širokog formata – Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 i iPF850.

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja,  predstavlja tri nova uređaja za tisak širokog formata – Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 i iPF850 – koji donose pouzdan, precizan i produktivan ispis u arhitektonska, inženjerska i konstrukcijska, reprografska i CAD okruženja.

Novi uređaji nude najbolju funkcionalnost i performanse u kategoriji, a namijenjeni su tržištu tiska velikog obima. Njihova ažurirana sistemska arhitektura nudi mogućnost brzog ispisivanja bez prekidanja, uz zamjenu spremnika s tintom tijekom ispisa te tisak stranice formata A0 na običnom papiru u ekonomskom načinu rada za svega 42 sekunde. 

Istovremeno, model imagePROGRAF iPF850 poboljšava efikasnost i upotrebljivost zahvaljujući slagaču visokog kapaciteta koji može prihvatiti do 100 listova papira različitih formata (do A0), što prikupljanje otisnutih dokumenata čini brzim i jednostavnim i osigurava da ne budu savijeni. iPF840 i iPF850 mogu koristiti dvije role i tako omogućuju efikasno korištenje različitih vrsta i veličina papira (do 44”) istovremeno. Ovi modeli omogućuju automatsko prebacivanje između rola, ovisno o potrebama trenutnog dokumenta, što rezultira većom produktivnošću i uklanja potrebu da operater ručno mijenja vrstu papira.

Kompanije koje traže otisak koji privlači pažnju, poput onih koje tiskaju postere ili materijale za maloprodajna okruženja, cijenit će dodatak najnovije magentne tinte High Chroma za bolju reprodukciju boja i življi otisak.

"Tisak detaljnih crteža i planova predstavlja nužnu svakodnevicu za korisnike CAD-a, a naročito u arhitekturi, inženjerstvu i konstrukciji", kaže Yuichi Miyano, direktor grupe za tisak širokog formata u kompaniji Canon Europe. "Tisak velikog obima bez prekidanja osnovni je alat u ovakvim okruženjima koja traže pouzdan i moćan štampač širokog formata. Novi modeli imagePROGRAF nude brzinu, preciznost i žive boje, što ih čini savršenim za okruženja koja prodaju usluge tiska kao i za kompanije koje štampaju za vlastite potrebe."

Nova serija nudi i značajne uštede tokom vremena, što je naročito važno u okruženjima s velikim volumenom ispisa. Sva tri uređaja troše malo tinte, koriste spremnike tinte velikog kapaciteta (700 ml) i ugrađenu funkciju obračuna koja omogućava precizno praćenje troška svakog otiska.

Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 i iPF850 dostupni su širom Europe od maja 2015.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza