Cats u kinima od 02. januara

Pauza / KULTURA I FILM

Cats u kinima od 02. januara

31.12.2019. 08:52 / Izvor: Akta.ba

Jedan od najdugovječnijih mjuzikla u historiji pozorišta na West Endu i Broadwayu "CATS", imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gdje se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada, među kojima su Oliver i Evening Standard nagrada za Najbolji mjuzikl.

Godine 1983. produkcija sa Broadwaya osvojila je sedam Toni nagrada uključujući i onu za Najbolji mjuzikl i predstava je prikazivana izvanrednih 18 godina. Od postavljanja u Londonu 1981. predstava "CATS" se konstantno igra širom svijeta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika. To je jedan od najuspješnijih mjuzikla svih vremena.

Domaća publika imat će priliku da uživa u ovom vizuelnom, muzičkom i plesačkom spektaklu, sada i na velikom platnu, zahvaljujući sjajnim umjetnicima koji nisu štedjeli svoj talenat kako bi napravili film koji će vam dotaći najiskrenije emocije.

Glavne uloge tumače James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson kao i Francesca Hayward, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

Film je baziran na djelu "Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim" T.S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Andrew Lloyd Webber.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza