Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Centar Fenix i ove godine obilježio Svjetsku sedmicu dojenja

Centar Fenix je tradicionalno u okviru Dječije nedjelje obilježio Svjetsku sedmicu dojenja.

19.10.2017. 16:39 / Izvor: Akta.ba

Centar "Fenix" je tradicionalno u okviru Dječije nedjelje obilježio Svjetsku sedmicu dojenja.

Obilježavanje Svjetske Sedmice Dojenja (01.10. - 17.10. 2017) u Centru "Fenix" u Sanskom Mostu, BiH.

"Moto ovogodišnje sedmice je dao ideju da okupimo profesionalce iz naše okoline, koji će zajedno sa nama doprinijeti u tome da povećamo svijest naših sugrađana i zajednice o važnosti zdrave ishrane od rođenja pa kroz cijeli život", istakli su iz Centra Fenix.

  • 04.10.2017 (srijeda) Obilježavanje i proslava Svjetske sedmice dojenja sa trudnicama, majkama i djecom uz prigodne poklončiće za mame i bebe, te majice za djecu kojima su u Centru "Fenix" osmislili dizajn.
  • Prevođenje i objava na bosanskom jeziku tekstova i materijala koje je za ovu godinu objavila WABA.
  • 05.10.2017 (četvrtak) interaktivna konferencija pod nazivom  "Šta jedemo i šta nas jede" na kojoj su govorili: ginekolog, psiholog, pedijatrica, nutricionista i IBCLC savjetnica.
  • Učešće Fenixovih stručnjakinja na petom simpoziju Hrvatske udruge savjetnica za dojenje.

Svi događaji su bila jako posjećeni i medijski popraćeni, tako da se o dojenju moglo čuti sa svih strana.

Ovaj projekat je podržala Švicarska ambasada u BiH  kroz program Malih akcija, u kojem će se edukovati 20 Peer-savjetnica iz BiH koje će steći znanja neophodna da pružaju podršku majka-majci. Projektom će se organizovati i više radionica širom zemlje za trudnice, te majke dojilje.

"Sretni smo zbog postignutih rezultata, ali radujemo se i svemu što nas očekuje u cilju zaštite, podrške i promocije dojenja u BiH", istakli su iz Centra Fenix.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza